Home / IZA KULISA / KAKO JE DEVET SEKUNDI ODALO JEDNOG OD NAJOZLOGLAŠENIJIH SERIJSKIH UBICA IKADA! (VIDEO)

KAKO JE DEVET SEKUNDI ODALO JEDNOG OD NAJOZLOGLAŠENIJIH SERIJSKIH UBICA IKADA! (VIDEO)

U novom televizijskom dokumentarcu “Lažiranje: Suze kriminalca”, eksperti za govor tela i psihologiju, analizirali su snimke iz televizijskih intervjua i snimljenih saslušanja Harolda Šipmana, jednog od najozloglašenijih serijskih ubica u istoriji Velike Britanije, i zaključili koji je detalj otkrio da je kriv, iako je pokušavao da sakrije krivicu.

Šipman je bio lekar u bolnici u zapadnom Jorkširu gde su pacijenti godinama umirali pod misterioznim okolnostima. Uhapšen je 1998. godine i osuđen na doživotnu robiju dve godine kasnije zbog 215 ubistava, ali je istraga proširivana i nakon toga, jer su otkrivani novi slični slučajevi.

Na jednom od saslušanja 2001. godine, Šipman je pokušao da sakrije krivicu odbijajući da razgovara sa istražiteljima, okretanjem leđa onima koji su ga ispitivali i žmurenjem. Dobro se držao sve dok ga disanje nije odalo.

Naime, u trenutku kada mu je pokazana fotografija Elizabet Pirs, jedne od njegovih žrtava, Šipmanov šablon disanja se promenio, tačnije u trenutku je prestao da diše. Kako objašnjava Klif Lansej, stručnjak za govor tela, to je psihičko-fizička reakcija i podsvesna je.

Trenutak kada prestaje da diše, kada zna da je fotografija tu….Ne diše punih devet sekundi. To ime, Elizabet Pirs, je problem za njega – kaže Lansej.

Dodaje da je Šipman bio uplašen.

– Kako to znamo? Jer kada se plašimo, kao naši preci, ako bi im se približavala ili im pretila neka velika životinja, oni bi se “zaledili” – objašnjava Klif Lansej, stručnjak za govor tela i dodaje da je to trenutak kad je Šipmanova krivica izašla na videlo.

Kasnije je utvrđeno da jeste kriv za njenu smrt, ali i desetine novih, što je ukupan broj njegovih žrtava podigao sa 215 na 250.

Šipman je pacijente u bolnici ubijao tokom 27-godišnje prakse. Ubilački niz počeo je 1971. godine, a pacijente je lišavao života koristeći diamorfin (odnosno heroin). Oko 80 odsto njegovih žrtava bile su starije žene, a najmlađa žrtva imala je 41 godinu.

Uoči svog 58. rođendana, 2004. godine, Šipman se obesio u svojoj ćeliji u zatvoru. Njegova supruga, do poslednjeg dana tvrdila je da je nevin.

Pogledajte video:

 

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …