Home / IZA KULISA / LEGIJA ZALEDIO SRBIJU: SNIMCI NA KOJIMA POLITIČARI ŠURUJU SA ZEMUNCIMA SAKRIVENI, ŠILEROVA SRUŠENA ZBOG ČEDE!

LEGIJA ZALEDIO SRBIJU: SNIMCI NA KOJIMA POLITIČARI ŠURUJU SA ZEMUNCIMA SAKRIVENI, ŠILEROVA SRUŠENA ZBOG ČEDE!

Deo kaseta bio zakopan u dvorištu kuće „zemunca“ Zorana Vukojevića Vuka, tvrdio na suđenju Aleksandar Simović

Zdanje u beogradskoj Šilerovoj ulici, gde je bilo sedište „zemunskog klana“, iz kojeg su komandovali Dušan Spasojević Šiptar i Milorad Ulemek Legija, ekspresno je srušeno odmah nakon ubistva premijera Zorana Đinđića 2003. samo da bi se, kako je Kurir pisao, sakrili dokazi o tome ko je sve od političara odlazio kod ozloglašenih kriminalaca.

Međutim, snimci na kojima su brojne poznate ličnosti snimljene u Šilerovoj i danas postoje i lako bi mogli da isplivaju u javnosti!

SNIMCI MOŽDA VEĆ U BEOGRADU

Božidar Spasić, bivši operativac DB, kaže da su se u bezbednosnim krugovima posle ubistva Đinđića pojavile glasine da postoje video-snimci iz Šilerove:

– Mislim da je neko od pripadnika Legijinog sastava uspeo jedan deo tih snimaka da pohrani negde u Švajcarskoj, u neki sef, pa je vrlo verovatno da ti snimci i dan-danas postoje. Postoji mogućnost da su oni već u Beogradu i da će se uskoro negde pojaviti u javnosti.

O svemu tome je u jednoj od retkih ispovesti u javnosti govorio i sam Legija, koji je na pitanje da li je tačno da su nekadašnje vođe „zemunaca“ Dušan Spasojević i Mile Luković Kum snimali i beležili sve što se događalo u Šilerovoj, kazao:

– O tome se dosta govorilo tokom samog suđenja (za ubistvo premijera Đinđića, prim. nov.). Pre svega govorili su ljudi koji su dosta vremena provodili u Šilerovoj jer su tu radili. Ponajpre mislim na pokojnog Zorana Vukojevića Vuka. Ali, glavno se zna i nesumnjivo je utvrđeno da je bukvalno sve snimano, svi dolasci i odlasci posetilaca. Tajna tih snimaka je, po nekima, otišla zajedno sa Vukojevićem. Postoje, međutim, određeni podaci da kopije tih kaseta poseduje jedan čovek iz Švajcarske u koga je Dušan imao neograničeno poverenje i trenutno radimo na tome da mu uđemo u trag. Inače, specijalnom tužiocu nije išlo u račun da se kasete iz Šilerove pojave na suđenju.

I član „zemunskog klana“ Aleksandar Simović je pred Specijalnim sudom govorio da su u Šilerovu dolazile poznate ličnosti, a posebno je izdvojio lidera LDP Čedomira Jovanovića.

– Tamo se i kupao u bazenu. To znam jer sam lično pregledao kasete s video-kamera na kojima se vidi kako Jovanović svojim „audijem“ ulazi u Šilerovu, a onda i kako se šeta pored bazena. Na tom snimku se vide i Čume, Saša Aleks, Dragoljub Marković… – rekao je Simović i dodao da je na nekim kasetama snimljen i razgovor Spasojevića i Jovanovića u dnevnoj sobi Šilerove, ali da ne zna o čemu su tačno pričali.

Kako je rekao, te snimke je gledao u kući ubijenog svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka.

– Spasojević me je poslao da odnesem kasete Vuku. Smatrao je da te kasete treba sakriti jer su na njima snimljeni važni ljudi. Vukojević je onda iskopao rupu u svom dvorištu i tu ih sakrio.

Legija o Šilerovoj

SRUŠENA ZBOG ČEDE

– O rušenju Šilerove ne postoje ni moja ili nečija druga istina. Postoji samo jedna – Šilerova je srušena navrat-nanos iz paničnog straha pojedinaca, pre svega Čede Jovanovića, od toga šta bi sve tamo moglo da se otkrije! Umesto da policija posle ubistva premijera celu Šilerovu izvrne naglavačke u potrazi za dokazima, ta zgrada-dokaz pompezno se ruši pred TV kamerama! Veliki je strah tada vladao! Mnogima se jako žurilo da se to zdanje sruši – naveo je svojevremeno Legija.

(Kurir)

Check Also

JEZIVO OTKRIĆE Prof. DIMITRIJEVIĆA: PROROČANSTVO SVETIH OTACA SE ISPUNJAVA- EUFRAT JE PRESUŠIO: EVO ŠTA TO ZNAČI! (VIDEO)

Gost u emisiji „Politikon“ na tv Helmkast autora i voditelja Danila Tvrdišića bio je pravoslavni …