Home / IZA KULISA / MISTERIOZNA BOLEST AMERIČKIH DIPLOMATA: RUSKO TAJNO ORUŽJE ILI NEŠTO DRUGO?

MISTERIOZNA BOLEST AMERIČKIH DIPLOMATA: RUSKO TAJNO ORUŽJE ILI NEŠTO DRUGO?

Kako prenosi AP kod osoblja ambasade u Havani su primetne promene na beloj materiji koje utiču na način na koji različiti delovi mozga komuniciraju međusobno

Studija Žurnala američke medicinske asocijacije (JAMA) pokazala je da je 21 član osoblja američke ambasade u Havani u avgustu prošle godine patio od posledica “oštećenja moždanih mreža”, čiji je uzrok za sada nepoznat, iako se dovodi u vezu sa “zvučnim napadima”, prenosi RT.

Sumnja se da su diplomate bile iložene “zvučnom napadu”, koji im je oštetio vid, sluh, ravnotežu i pamćenje. Oni koji su prijavili simptome kažu da su u domovima i hotelskim sobama čuli “jako škripanje”.

Međutim, jedan od zaključaka studije je da je malo verovatno da su zdravstveni problemi uzrok zvukova koje su ljudi u stanju da opaze, te se stoga sumnja da su bili izloženi nekoj drugoj vrsti napada.

Kako prenosi AP kod pacijenata su primetne promene na beloj materiji koje utiču na način na koji različiti delovi mozga komuniciraju međusobno.

Podsećamo da su dvojica kubanskih diplomata proterana iz SAD u znak odmazde za “zvučne napade” prošlog leta, dok je bilo i poziva da se obustave diplomatski odnosi sa Kubom.

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …