Home / IZA KULISA / MISTERIOZNO DRVO KOD KRAGUJEVCA: SVI SE KRSTE KAD PROĐU PORED NJEGA, NIKO NE SME DA GA PIPNE! (VIDEO)

MISTERIOZNO DRVO KOD KRAGUJEVCA: SVI SE KRSTE KAD PROĐU PORED NJEGA, NIKO NE SME DA GA PIPNE! (VIDEO)

U levačkom selu Oparić, tačnije pored druma koji od Kragujevca vodi za Trstenik, baš uz sam put, raste drvo koje je već vekovima za meštane – misterija. Zovu ga gumasto ili alovito drvo jer se nekima čini da se nikad ne menja, a drugima liči na neku aždaju.

Uvek je živo i zeleno, rađa, ali niko se ne usuđuje da proba plod, niti ga je ikad probao iako liči na jabuku, a grane se savijaju pod njegovim teretom.

Živomir, jedan od meštana Oparića, kaže da baš to drvo privlači gromove koji udaraju u njega, kao i razne druge sile.

Niko ne pamti kad je poniklo, čini se na tom je mestu otkad je sveta i veka, pa čak i najstariji ne pamte kad je bilo mladica. Ali, čvrsto veruju da je izvor raznih natprirodnih i neobjašnjivih sila.

Kažu i da je svakog, ko je sa drvetom došao u nekakav kontakt, hteo to ili ne hteo, stigla strašna kletva.

Tako je, priča drugi meštanin Mileta neko hteo da ga iseče, a kad je zamahnuo sekirom, odlomio se jedan iver i izbio mu oko.

I Risima iz Oparića kazuje slično, da je neka žena palila strnjiku na njivi pored njega, a kad je zapalila vatru i ona se zapalila.

Legenda o ovom drvetu pročula se nadaleko, pa ga ne diraju ni meštani, ni putnici namernici, a putari ga tek zaobilaze u širokom krugu. Čak i mlađi kad prođu pored njega, samo se prekrste.

Pogledajte neverovatna kazivanja o ovom drvetu u videu ispod:

Check Also

VASKRSAO PERA MITIĆ! DAVITELJ HARA KOŠUTNJAKOM!? Ako vidite drvo na putu ne izlazite iz kola već BEŽITE GLAVOM BEZ OBZIRA!

Davitelj hara Beogradom. Ta vest se ovih dana prenosi društvenim mrežama, o tome se priča …