Home / IZA KULISA / MONAHINJA MARIJA NAPISALA „ĐAVOLJE PISMO“ 1676. GODINE, JER JU JE „ZAPOSEO SOTONA“: SADA JE PORUKA DEŠIFROVANA, REČI O ISUSU I BOGU SU SABLASNE!

MONAHINJA MARIJA NAPISALA „ĐAVOLJE PISMO“ 1676. GODINE, JER JU JE „ZAPOSEO SOTONA“: SADA JE PORUKA DEŠIFROVANA, REČI O ISUSU I BOGU SU SABLASNE!

pismo-djavo

Đavolje pismo iz 17. veka koje je napisala sicilijanska monahinja, koja je tvrdila da ju je zaposeo Lucifer, konačno je dešifrovano zahvaljujući „dark vebu“, mračnom internetu, Dejli Mejl.

Šifrovano pismo je napisala Marija Krocifisa dela Koncezione u manastiru Palma di Montekristo 1676. godine, a ona je tvrdila da ga je napisao „sotona lično koristeći njene ruke“.

Nekih 340 godina kasnije, grupa italijanskih kompjuterskih naučnika je uspela da ga dešifruje koristeći tamnu stranu interneta i otkrili su da ono nosi đavolju poruku – opisijući boga i Isusa kao „mrtav teret“.

Monahinja Marija je rođena kao Isabela Tomasi 1645. godine, ali je ponovo krštena kada je ušla u benediktanksi samostan u Palmi di Montekristo kada je imala 15 godina.

Jednog jutra 1676. godine, ona se probudila preprivena mastilom, a ispred nje se nalazilo misteriozno pismo. Drugim monahinjama je ispričala da ju je zaposeo sotona i da ju je prisilio da napiše tu poruku.

Monahinje su joj poverovale, a one same kao i one koje su došle kasnije u samostan nisu mogle da dešifruju pismo, koje je izloženo u manastiru.

Mnogi ljudi su pokušali da ga dešifriju tokom godina ali niko nije uspeo sve do sada.

Tim u naučnom centru na Siciliji je koristio program koji su pronašli na mračnom internetu kako bi dešifrovali pismo.

– Čuli smo o softver za koji verujemo da ga koriste obaveštajne službe za razbijanje kodova. Koristili smo starogrčki jezik, arapski i latinski kako bi pokušali da ga dešifrijemo zaista se pokazalo da njegova poruka kao da dolazi od samog đavola – kaže Daniele Abate, direktor ovog centra za Times.

Monahinja Marija je tokom godina postala veoma vična u lingvistici, a naučnici veruju da je ovo pismo zapravo napisala na sopstvenom jeziku koji je mešavina raznih pisama koje je imala priliku da nauči.

Egzorcizam

Grupa je prevela 15 redova pisma i ustavili su da se u njemu govori o odnosima između ljudi, boga i sotone, prenosi Dejli Mejl.

Kažu da pismo baš i nema neki red i da je dosta nerazumljivo, što donekle podržava teoriju modernih naučnika da je monahinja Marija patila od šizofrenije ili bipolarnog poremećaja i da nije bila zaposednuta đavolom kao što je sama tvrdila.

Ona opisuje boga i Isusa kao „mrtav teret“ i kaže da bog misli da može da oslobodi smrtnike. Navela je da je čovek izmislio boga i da ovaj sistem ne funkcioniše.

Check Also

„NAJVEĆA CIVILIZACIJA ANTIKE NIJE BILA NI GRČKA NI RIMSKA, A CENTAR RIMSKOG CARSTVA NIJE BIO U RIMU, NEGO U SREMSKOJ MITROVICI!“

Završno predavanje u serijalu od čak 30 predavanja. Ono što nas u školama uče o …