Home / IZA KULISA / NAJČUDNIJE OSTRVO NA SVETU: KAD VIDITE ŠTA SVE IMA, POŽELEĆETE DA ODETE TAMO (VIDEO)

NAJČUDNIJE OSTRVO NA SVETU: KAD VIDITE ŠTA SVE IMA, POŽELEĆETE DA ODETE TAMO (VIDEO)

Na ostrvu postoji preko 200 autohtonih biljaka, 33 endema, 17 vrsta sisara, 8 vodozemaca, 198 vrsta ptica i više od 900 vrsta insekata. Pored turista, ovo ostrvo bogova je omiljena destinacija i za naučnike.

Ostrvo Jeju se nalazi na samo 130 kilometara južno od Korejskog poluostrva i predstavlja najmanju provinciju u Južnoj Koreji. Ono je najveće ostrvo koje se nalazi na ovom poluostrvu, a poznato je po tome što se tu nalazi uspavani vulkan i najviša planina Halasan.

Ova planina se uzdiže 1.950 metara iznad nivoa mora, a tu se nalaze još i tuneli od lave, pećina sa podzemnim jezerom… kao i 360 sitnih satelitskih vulkanskih ostrva koje je okružuju.

Inače, ostrvo Jeju je trostruki UNESCO pobednik: deo je svetske prirodne baštine, 2011. godine proglašen je jednim od sedam svetskih prirodnih čuda, a od 1966. godine je i nacionalni park.

I na kraju, ali ne manje bitno, poznato je kao ostrvo ljubavi, uglavnom zbog Lovelanda – tematskog parka posvećenog ljubavi.

Na ostrvu postoji preko 200 autohtonih biljaka, 33 endema, 17 vrsta sisara, 8 vodozemaca, 198 vrsta ptica i više od 900 vrsta insekata

Ovo ostrvo je trostruko prirodno čudo i omiljena destinacija za biologe, geologe, odnosno za sve naučnike.

Takođe, ovakva destinacija privlači i radoznale turiste.

Pogledajte video:

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …