Home / IZA KULISA / U OVOM ITALIJANSKOM SELU SE DEŠAVAJU SAMO LOŠE STVARI, A SVI MISLE DA JE UKLETO (VIDEO)

U OVOM ITALIJANSKOM SELU SE DEŠAVAJU SAMO LOŠE STVARI, A SVI MISLE DA JE UKLETO (VIDEO)

Ovde vas ni policija neće kazniti ako vozite prebrzo – jer bežite od ovog mesta.

Ovo mesto je toliko ukleto da čak ni u njegovoj domovini, Italiji, ne žele da ga izgovore na glas, već samo kažu “ono selo”… Čak vas ni tamošnja policija, ako uplašeni pritisnete papučicu gasa dok prolazite onuda, neće kazniti zbog prebrze vožnje. Jer, i oni znaju…

Priča o prokletstvu je stara koliko i sam grad Kolobraro, a vezana je za značenje reči “koluber”, što na latinskom znači zmija, za koju se veruje da je oličenje zla, piše express.hr.

Grad na sebi ima urok

Iako se priča o prokletstvu prenosila vekovima, oživela je tek u prvoj polovini 20. veka, kada su je probudili jedan advokat i veštica. Biađo Virđilio je bio uspešan advokat koji nikad nije izgubio slučaj, i imao je mnogo neprijatelja.

Jednog dana na sudu je, u žaru govora rekao: Ako ne govorim istinu neka ovaj luster padne. I luster je pao. Iako niko tom prilikom nije povređen, njegovo ime poslao je sinonim za loš znak i dodao je još negativne reputacije već ozloglašenom Kolobraru, piše BBC.

Neobjašnjive nesreće

Advokat i njegovi naslednici ubrzo su napustili grad. Nakon tog slučaja, jedan antropolog je stigao u grad u potrazi za “dobrom vešticom” – verovao je da može da skine urok “zlog oka”.

Sreo je “La Cattre”, mršavu staricu opečenu od sunca, dubokih bora, i pomislio je kako je napokon pronašao pravu osobu.

Ali, umesto toga, i on i čitav njegov tim saradnika počeli su za vreme poseta ovom gradu da doživljavaju potpuno neobjašnjive nesreće. Otada se Kolobraro navodi kao glavno veštičje gnezdo.

Ali, Elena di Napoli, koja je potomak pomenute starice, tvrdi da njena prabaka nije bila veštica.

– Ona je bila samo stara žena koja je možda izgledala kao veštica – rekla je Elena.

Rađala se deca sa dva srca?

Ipak, to nije sprečilo priče o vešticama koje su tokom 1950-ih svojim magičnim moćima vladale selom i donosile nesreću kome god bi poželele.

Neke od najgorih priča odnose se na bacanje uroka na trudnice, koje su svojim gresima uzrokovale nesreću svojoj deci – navodno je u Kolobraru postojalo više slučajeva beba koje su se rađale s dva srca, tri plućna krila…

(Alo)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …