Home / IZA KULISA / NAUČNICI NASA-E UPOZORILI: OTVORILA SE OGROMNA RUPA NA SUNCU KOJA ĆE MOŽDA IZAZVATI HAOS NA ZEMLJI! (VIDEO)

NAUČNICI NASA-E UPOZORILI: OTVORILA SE OGROMNA RUPA NA SUNCU KOJA ĆE MOŽDA IZAZVATI HAOS NA ZEMLJI! (VIDEO)

sunce

Naučnici NASA-e su upozorili da bi džinovska rupa na Suncu mogla izazvati blokade i prekide radia, televizije i interneta na Zemlji u narednim nedeljama.

Sunčeva pega širine 120.000 km, zvana AR2665, je toliko ogromna da se može videti čak i sa naše planete.

Unilad.co.uk izveštava: NASA-ina Opservatorija solarne dinamike je prvi put otkrila ogromnu pegu, a stručnjaci veruju da bi ona mogla poslati solarne bljeske “M-klase“ nama na Zemlji.

Možete pogledati ovaj neverovatan snimak rupe koji je obezbedila NASA u videu ispod.

NASA je u saopštenju rekla:

“Nova grupa sunčevih pega se rotirala i čini se da raste poprilično brzo. To je prva sunčeva pega koja se pojavila nakon što je Sunce bilo bez pega dva dana, i to je jedina grupa sunčevih pega na Suncu u ovom trenutku.“

“To bi mogao biti izvor nekih solarnih bljeskova, ali je prerano predvideti šta će oni uraditi.“

Iako se čini da su ove pege dugotrajne, postale su izvor zabrinutosti. Sunčeve pege su tamnije, hladnije oblasti na površini Sunca, koje su uzrokovane magnetnim poljem Sunca.

One se obično pojavljuju u oblastima intenzivne magnetne aktivnosti, a kada se ta energija otpusti, solarni bljeskovi i velike oluje zračenja eruptiraju iz Sunčevih tačaka.

Juče su prognostičari NOAA-e predvideli 25 posto šansi da se bljeskovi M-klase pojave dnas, jer su Sunčeve pege direktno pred našom planetom.

Pogledajte video:

Webtribune.rs

Check Also

SVE TAJNE PUTINOVIH TELOHRANITELJA: PIJU POSEBNE LEKOVE, PREPOZNAJU SE PO RUKAMA A SVI DOBIJU OTKAZ IZ ISTOG RAZLOGA! (VIDEO)

NEKOLIKO meseci pre nego što Vladimir Putin napusti svoje rezidencije da bi se pojavio u …