Home / IZA KULISA / „NEČISTA POSLA“ U ALEKSANDROVAČKOJ CRKVI: NA BADNJE VEČE SE U PORTI PRIKAZAO ĐAVO, A SADA JE U TORANJ UDARIO GROM (VIDEO)

„NEČISTA POSLA“ U ALEKSANDROVAČKOJ CRKVI: NA BADNJE VEČE SE U PORTI PRIKAZAO ĐAVO, A SADA JE U TORANJ UDARIO GROM (VIDEO)

Crkva Svetog Nikole u Aleksandrovcu dospela je u žižu interesovanja na Badnje veče ove godine. Tada su okupljeni u porti, u trenutku dok su goreli badnjaci, u dimu ugledali prikaz đavola. Šest meseci kasnije, u istu ovu crkvu udario je grom.

I dok jedni na grom gledaju kao na prirodni fenomen, drugi ga tumače kao gromobranski problem, a oni treći su sigurni da je ovo direktna opomena sa neba. Činjenica je da niko, ipak, nije ostao ravnodušan, naročito što su se čudne stvari već ranije dešavale.

– Kad je grom udario u crkvu, ja sam samo stala, osetila sam struju od nogu, sva sam malaksala i uhvatila se za zid. Ljudi su bili u prodavnici prekoputa i vikali mi da bežim, a ja ne mogu da bežim. Ostala sam zakovana. Cigle su odletele od crkve, rasule se po ulici. I malter je otpadao – priča Slavica Janković, koja je baš u trenutku udara bila na vratima crkve Svetog Nikole.

Sveštenik Ivica Kalinović

Velika „detonacija“, kako je građani nazivaju, desila se tačno u sedam ujutro. Grom je pogodio crkveni toranj, a u većini naselja oštećeni su i kućni uređaji.

Dan za odmor, za vernike i crkvu, ubrzo je postao dan u kome se priča svašta jer ne udara grom u crkvu baš tako često. Isti slučaj je i sa prikazom đavola.

– To sa đavolom se dogodilo kad sam ja bio tamo, video sam jednu prikazu u dimu, ali taj lik je bio tako oslikan da teško da može biti samo običan dim. Bog mi je u tom trenutku pokazao i nešto što ja nisam video, ali narod jeste, posle su oni tu sliku pustili po društvenim mrežama – kaže sveštenik Ivica Kalinović, koji već mesec dana nije sveštenik u Aleksandrovcu.

– Isto je i sa ovim gromom. Može neko da kaže da je problem sa gromobranom, elektricitet, svašta je moguće, ali sigurno nije moguće da Bog poziva narod na svetu liturgiju time što će udariti u kupolu zvonika crkve. Time se ne poziva sigurno. Ovo je znak, opomena prema svima onima koji ne vode računa o veri – tvrdi sveštenik.

Crkva u Aleksandrovcu ima status spomenika kulture, mesna zajednica i opština već su najavile da će pomoći sanaciju.

Pogledajte video prilog:

Check Also

ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE: NUKLEARNI OTPAD SAKRIVEN U KURŠUMLIJI (VIDEO)

Nuklearni ili radioaktivni otpad sakriven u Kuršumliji! Ko je kriv za ovu ekološku katastrofu? Prava …