Home / IZA KULISA / „NEČISTA POSLA“ U ALEKSANDROVAČKOJ CRKVI: NA BADNJE VEČE SE U PORTI PRIKAZAO ĐAVO, A SADA JE U TORANJ UDARIO GROM (VIDEO)

„NEČISTA POSLA“ U ALEKSANDROVAČKOJ CRKVI: NA BADNJE VEČE SE U PORTI PRIKAZAO ĐAVO, A SADA JE U TORANJ UDARIO GROM (VIDEO)

Crkva Svetog Nikole u Aleksandrovcu dospela je u žižu interesovanja na Badnje veče ove godine. Tada su okupljeni u porti, u trenutku dok su goreli badnjaci, u dimu ugledali prikaz đavola. Šest meseci kasnije, u istu ovu crkvu udario je grom.

I dok jedni na grom gledaju kao na prirodni fenomen, drugi ga tumače kao gromobranski problem, a oni treći su sigurni da je ovo direktna opomena sa neba. Činjenica je da niko, ipak, nije ostao ravnodušan, naročito što su se čudne stvari već ranije dešavale.

– Kad je grom udario u crkvu, ja sam samo stala, osetila sam struju od nogu, sva sam malaksala i uhvatila se za zid. Ljudi su bili u prodavnici prekoputa i vikali mi da bežim, a ja ne mogu da bežim. Ostala sam zakovana. Cigle su odletele od crkve, rasule se po ulici. I malter je otpadao – priča Slavica Janković, koja je baš u trenutku udara bila na vratima crkve Svetog Nikole.

Sveštenik Ivica Kalinović

Velika „detonacija“, kako je građani nazivaju, desila se tačno u sedam ujutro. Grom je pogodio crkveni toranj, a u većini naselja oštećeni su i kućni uređaji.

Dan za odmor, za vernike i crkvu, ubrzo je postao dan u kome se priča svašta jer ne udara grom u crkvu baš tako često. Isti slučaj je i sa prikazom đavola.

– To sa đavolom se dogodilo kad sam ja bio tamo, video sam jednu prikazu u dimu, ali taj lik je bio tako oslikan da teško da može biti samo običan dim. Bog mi je u tom trenutku pokazao i nešto što ja nisam video, ali narod jeste, posle su oni tu sliku pustili po društvenim mrežama – kaže sveštenik Ivica Kalinović, koji već mesec dana nije sveštenik u Aleksandrovcu.

– Isto je i sa ovim gromom. Može neko da kaže da je problem sa gromobranom, elektricitet, svašta je moguće, ali sigurno nije moguće da Bog poziva narod na svetu liturgiju time što će udariti u kupolu zvonika crkve. Time se ne poziva sigurno. Ovo je znak, opomena prema svima onima koji ne vode računa o veri – tvrdi sveštenik.

Crkva u Aleksandrovcu ima status spomenika kulture, mesna zajednica i opština već su najavile da će pomoći sanaciju.

Pogledajte video prilog:

Check Also

VASKRSAO PERA MITIĆ! DAVITELJ HARA KOŠUTNJAKOM!? Ako vidite drvo na putu ne izlazite iz kola već BEŽITE GLAVOM BEZ OBZIRA!

Davitelj hara Beogradom. Ta vest se ovih dana prenosi društvenim mrežama, o tome se priča …