Home / IZA KULISA / NEKO MU JE UBIO ĆERKU, POLICIJA SE NIJE MNOGO TIM BAVILA- ALI ON JESTE (VIDEO)

NEKO MU JE UBIO ĆERKU, POLICIJA SE NIJE MNOGO TIM BAVILA- ALI ON JESTE (VIDEO)

Tim Miler (71) iz Teksasa koji je pomogao u nalaženju više od stotine nestalih osoba širom Amerike veruje da je napokon otkrio šta se dogodilo s njegovom ćerkom koja je nestala pre 34 godine.

Naime, ona je imala 16 godina kad je oteta i ubijena u Lig Sitiju u Teksasu 1984. godine. Za njenu smrt niko nije odgovarao. Razočaran naporima koje je policija uložila u rasvetljavanje slučaja, Miler je odlučio da preuzme stvari u svoje ruke i posveti život pronalasku ćerkinog ubice.

Laura je poslednji put viđena 10. septembra 1984. godine na telefonskoj govornici u sklopu marketa u Lig Sitiju. Šest meseci od njenog nestanka, pas je u jednom polju pronašao ljudsku lobanju. Policija je otkrila da je reč o 23-godišnjoj Hejdi Fje, lokalnoj konobarici koja je nestala godinu dana ranije. Zanimljivo, bila je na istoj telefonskoj govornici kao i Laura.

Miler je tražio od policije da pretraži polje u nadi će pronaći i njegovu ćerku. Pokušao je da im ukaže na povezanost ta dva slučaja, ali odbili su ga. U februaru 1986, dvoje dece dok su se vozili biciklima poljem naišli su na nove kosti.

Neidentifikovana žrtva, u ranim dvadesetim godinama ubijena je hicem u leđa i bačena u polje nekoliko nedelja, a moguće i meseci ranije. Telo je nađeno nekoliko stotina metara dalje od mesta gde su nađeni ostaci Hejdi Fje. Policija je isti dan pretražila polje te pronašla i Laurino telo. Telo još jedne neidentifikovane devojke nađeno je na istom području 1991. godine.

Polje je steklo naziv “polje smrti”, a nalazilo se u neposrednoj blizini “paklenog autoputa”. Naime, autoput I-45 dobio je taj naziv jer je od 1970. godine na njoj više od 30 žena misteriozno nestalo ili ubijeno. Miler je uveren da su Laura, Hejdi i nedidentifikovana devojka žrtve istog muškarca kojeg je on sam otkrio dok je vodio sopstvenu istragu.

Tvrdi da se prestrašio kad je shvatio da je mrtva te je u napadu panike sakrio njeno telo. Policija nije poverovala u njegovu priču. Nakon što su iskopali telo nesretne žene poslali su ga na obdukciju koja je pokazala da je uzrok smrti trauma glave. U aprilu 2013. Klajd Hedrik je uhapšen zbog njenog ubistva. Iako je pred sudom tvrdio da nije kriv, osuđen je za ubistvo iz nehata i dobio je 20 godina zatvora. Miler je 2014. podignuo tužbu protiv Hedrika zbog ubistva.

– Uopšte ne sumnjam da je on odgovoran za smrt moje Laure, Hejdi i treće devojke. Boriću se dok ga ne osude za njihove smrti – kaže Miler.

Klajd Hedrik živeo je u istoj ulici gde i Milerovi pre nego što su se preselili u Lig Siti. Znao je njegovu ćerku i nekad bi s njom popričao kada bi bio u prolazu. Jednom su Laura i prijatelji, tvrdi otac, navodno posetili Hedrika i pušili zajedno marihuanu.

Hedrik sve optužbe poriče, a Miler je za “Gardijan” rekao da je gotovo deceniju proveo tražeći vlasnika “polja smrti” i pretražujući svaki njegov komadić. Organizovao je i grupu volontera koja mu je pomagala u potrazi. Danas Miler i stotine volontera koriste razna sredstva, od brodova do dronova i konja u potrazi za desetinama nestalih.

Pomogli su u pronalasku gotovo 400 ljudi, te 238 posmrtnih ostataka. Ipak, rekao je da bi mu dovoljno zadovoljstvo bilo da Hedrik prizna da je ubio njegovu ćerku, te da napokon otkrije identitet treće žrtve.

– Postoji samo jedna stvar koja je gora od toga da vam ubiju dete, kad znate da vam dete negde leži mrtvo i da niste nikad imali priliku da se oprostite od njega – kazao je Miler pre tri godine

Pogledajte video:

 

(24sata.hr)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …