Home / IZA KULISA / NEMAČKOM POSLE DRUGOG SVETSKOG RATA UPRAVLJALA TAJNA SS VOJSKA

NEMAČKOM POSLE DRUGOG SVETSKOG RATA UPRAVLJALA TAJNA SS VOJSKA

hitler- nacisti- fasisti 1

Veterani iz redova nemačkog Vermahta i Hitlerovih SS jedinica formirali su, četiri godine po završetku Drugog svetskog rata, tajnu vojsku sa oko 40.000 ljudi, piše danas nemački politički nedeljnik „Špigel“, pozivajući se na dokumenta Nemačke obaveštajne službe (BND).

Ta akcija je od 1949. godine, iza leđa vlade i javnosti, bila sprovođena, uz angažman oko 2.000 bivših oficira, a glavni organizator bio je nekadašnji inspektor Bundesvera Albert Šnec, saznaje ovaj magazin, koji piše da su za to pribavljane donacije raznih firmi.

Ljudi iz te tajne avojske špijunirali su levo orijentisane političare, poput socijaldemokrate Frica Erlera, dodaje „Špigel“.

Konspirativne trupe imale su, kako se navodi, zadatak da se u slučaju sovjetskog napada na Nemačku prebace u inostranstvo, a zatim odatle krenu u borbu, kao i da deluju u zemlji u borbi protiv komunista, ukoliko bi došlo do građanskog rata.

Bivši i prvi posleratni nemački kancelar, demohrišćanin Konrad Adenauer je, kako se navodi, najkasnije 1951. godine saznao o „Šnecovim trupama“, ali nije jasno zašto nije oštrije reagovao, prenosi ovaj magazin.

(Tanjug)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …