Home / IZA KULISA / OBISTINJUJE SE BIBLIJSKO PROROČANSTVO O ŽIGU ZVERI: „AMAZON” UVEO NARUKVICE ZA PRAĆENJE ZA ZAPOSLENE- NEGODOVANJE U ITALIJI!

OBISTINJUJE SE BIBLIJSKO PROROČANSTVO O ŽIGU ZVERI: „AMAZON” UVEO NARUKVICE ZA PRAĆENJE ZA ZAPOSLENE- NEGODOVANJE U ITALIJI!

Kompanija Amazon patentirala je elektronski sistem koji omogućava da se putem narukvice prati kretanje ruku zaposlenih u skladištima tokom njihove smene, što je izazvalo negodovanje u Italiji.

Taj sistem praćenja pokreta ruku zaposlenog mogao bi da se koristi u nadgledanju ispunjenja njegovog radnog zadataka, kao što su inventari ili pripreme narudžbina, navodi se u dokumentu o patentiranju koji je od danas dostupan na specijalizovanon sajtu Gikvajer.

Uređaj treba da se nosi blizu šake kako bi “emitovao vibracije” tokom kretanja ruke zaposlenog.

Amazon je naveo da su spekulacije o patentu pogrešne jer neke kompanije već koriste ručne skenere tokom inventara.

Taj koncept je izazvao negodovanje u Italiji, posebno kod predsednika vlade Paola Đentilonija koji je ocenio da je “izazov raditi kvalitetno a ne s narukvicom”.

Lider stranke Liga Severa Mateo Salvini je rekao da čovek “nije rob” i dodao da treba da se vrati dostojanstvo rada, jer mnoge multinacionalne kompanije vrše pritisak na zaposlene koje eksploatišu.

Kompanija Amazon, gigant u onlajn trgovini, poznata je od ranije po tome što njeni zaposleni u skladištima i distributivnim centrima imaju teške uslove rada jer firma želi da poveća produktivnost kako bi garantovala brzu isporuku svoje robe.

(Beta)

 

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …