Home / IZA KULISA / OTKRIVENA ISTINA O GIŠKINOM UBISTVU POSLE 16 GODINA: PATOLOG OBARA TEORIJA O PUCNJU U LEĐA

OTKRIVENA ISTINA O GIŠKINOM UBISTVU POSLE 16 GODINA: PATOLOG OBARA TEORIJA O PUCNJU U LEĐA

500

Đorđe Božović Giška, komandant Srpske garde, nije, kako godinama kruže priče, ubijen s leđa 15. septembra 1991. godine na gospićkom ratištu.

Naime, on je pogođen s bočne strane, rekla je za Alo dr Marija Čubrilo, specijalista patološke anatomije i načelnik Službe za patologiju KBC Zvezdara u Beogradu, koja je prva pregledala ubijenog komandanta SG.

Ona danas obara teoriju o ubistvu s leđa.

– Giška je često navraćao do naše ambulante. Sećam ga se kao izuzetno cenjene i poštovane ličnosti. Kada je nastradao, svi smo bili šokirani. Dovezen je u ambulantu. Nažalost, mogla sam samo da konstatujem smrt, a potom izvršim spoljni pregled leša – rekla je.

Doktorka kaže da je Giška imao prostrelnu ranu u predelu grudnog koša. Ulazna rana je bila u pravcu mamarne (grudne) linije. Bila je bočno i više spreda. Metak ga je pogodio bočno, s donje strane grudnog koša, a izašao na drugu stranu.

– Ubica je mogao stajati bilo gde sa prednje strane. Sigurno je da nije ubijen s leđa. Obdukcija nije rađena, jer nije bilo uslova za to. Telo je prebačeno u Beograd i nije mi poznato šta se dalje dešavalo – otkriva dr Čubrilo.

Ratne devedesete dr Čubrilo je provela na prvoj ratnoj liniji fronta, a potom u Kliničkom centru “Sveti Sava” u Kninu, u kojem je jedno vreme bila direktor.

(Telegraf.rs/Alo)

Check Also

SNIMAK KINESKOG ROVERA BUDI JEZU: NA TAMNOJ STRANI MESECA NLO BAZA?! (FOTO)

Ukoliko sve bude išlo po planu, svetska javnost uskoro bi trebalo da dobije povratnu informaciju …