Home / IZA KULISA / OVO SU VLADARI SVETA IZ SENKE: UKRAJINA POSTALA VLASNIŠTVO PORODICE ROTŠILD

OVO SU VLADARI SVETA IZ SENKE: UKRAJINA POSTALA VLASNIŠTVO PORODICE ROTŠILD

Agencija Bloomberg objavila je da je najveći deo suverenog duga Ukrajine, koji je kupio američki investicioni fond Franklin Templton, nije kupio za svoj račun. Već u interesu porodice Rotšild.

rotsild

Ovo je u Kijevu odmah otvorilo pitanje: ako je Franklin Templton kupovao i gomilovao naše dužničke obveznice koje Rotšildima u njihovoj kolekciji nisu potrebni – zbog čega je onda, i za čiji račun, kupljena Ukrajina?

Sama novost da se iza američkog fonda krije porodica Rotšild pojavila se nakon što se saznalo da je francuska filijala grupe Rothschild&Cie pokazala spremnost da bude posrednik u pregovorima između Ministarstva finansije Ukrajine i njenih poverilaca o rekstruiranju dugova Kijeva.

rotsild 1Jakob Rotšild

Izvršni direktor Rothschild&Cie za teritoriju bivšeg SSSR, Đovani Salveti, saopštio je da poverioci od Kijeva očekuju predloge do polovine maja.

Ukrajinska vlada je za 2015. prognozirala pad BDP za 11,9 odsto i inflaciju do 42,8 odsto.

Rothschild&Cie je francuski deo investiciono-bankarske imperije Rotšilda koja postoji od 1811. godine i trenutno ima 50 kancelarija po celom svetu.

Važan holding Rotšilda koji diriguje mnogim njihovim strukturama je Rothschild Continuation Holdings AG koji je registrovan u gradu Cuge u Švajcarskoj. Međutim, 72,5 odsto vlasništva u tom holdingu kontroliše holandska kompanija Concordia BV koja sama opet stoprocentno pripada britanskim i francuskim strukturama Rotšilda.

rotsild

Rotšildi su svoju imperiju proširili zahvaljujući i bračnim vezama. Primera radi, poznata britanska banka Barclays pripada Markusu Agiusu koji je oženjen kćerkom Edmonda Rotšilda.

Grupa Capital Group Companies Inc. svojina je Stivena Rotšilda i njegove „dinastičke linije”.

Osiguravajuća kompanija AXA i State Street Corporation Edmond Rothschild pripadaju liniji Edmonda Rotšilda.

(Fakti.org)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …