Home / IZA KULISA / PENTAGONOV NOVI PROJEKAT: NEBESKI NOSAČI AVIONA ZA UNIŠTAVANJE PROTIVNIČKIH PVO

PENTAGONOV NOVI PROJEKAT: NEBESKI NOSAČI AVIONA ZA UNIŠTAVANJE PROTIVNIČKIH PVO

projekat- gremlins

Agencija Ministarstva odbrane SAD za perspektivne odbrambene projekte (DARPA) naručila je od kompanija Dynetics i General Atomics Aeronautical Systems projekat „nebeskih nosača aviona“.

Reč je o avionima koji će nositi bespilotne letelice na kojima Pentagon radi u okvirima projekta Gremlins.

Prema uslovima iz potpisanih ugovora, kompanije se obavezuju da tokom narednih godinu dana razrade kako bi ti dronovi bili lansirani i kako bi bili vraćani nazad nakon obavljenih zadataka.

U prvoj fazi rada na projektu Gremlins, kompanije Kratos Defense & Security Solutions i Lockheed Martin predlagale su izmenu konstrukcije repnog dela vojno-transportnog aviona Lockheed C-130. Ta promena trebalo je da omogući tom avionu da prima dronove koji se vraćaju posle obavljenog zadatka.

Iz DARPA su saopštili da žele da već do 2019-te imaju dva projekta „nebeskih nosača aviona“ i da bude osiguran njihov dalji razvoj na bazi projekta Gremlins.

A taj projekat podrazumeva da dronovi koji će poletati sa „nebeskih“ efikasno neutralisati protivničke sisteme PVO, špijunirati i uništavati „različite ciljeve prema dobijenom zadatku“.

(Fakti)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …