Home / IZA KULISA / „PROCURELI“ DOKUMENTI FBI: AMERIČKA VLADA ZNALA DA JE HITLER 30 GODINA ŽIVEO U ARGENTINI (VIDEO)

„PROCURELI“ DOKUMENTI FBI: AMERIČKA VLADA ZNALA DA JE HITLER 30 GODINA ŽIVEO U ARGENTINI (VIDEO)

Dana 30. aprila 1945. godine, Adolf Hitler navodno se ubio u svom bunkeru u Berlinu dok je Crvena armija napredovala po nemačkoj prestonici. Međutim, Sovjeti nikada nisu bili potpuno uvereni u tu priču.

Berlin je pao 2. maja 1945., a zapisi u sovjetskim arhivima ukazuju na to da su svi Hitlerovi posmrtni ostaci, zajedno s njegovom suprugom Evom Braun, spaljeni pa potom ekshumirani.

Nadalje, sovjetske vlasti posle su tvrdile da je Hitler još živ jer nije bilo ni traga njegovu telu, a Staljin je otvoreno rekao bivšem američkom predsedniku Hari Trumanu da je Hitler u Argentini.

To je podstaklo glasine da je Hitler pobegao iz bunkera i stigao do Južne Amerike u nemačkoj podmornici, čime se posle bavio i FBI.

Hari Cuper, koji godinama istražuje Hitlerov bijeg, tvrdi da je 2015. mogao dokumentovati do 30 godina Hitlerova života nakon rata.

Rekao je: “Hitler je zaista pobegao iz Berlina i živeo u relativnom miru i udobnosti u Argentini 20 ili 30 godina nakon rata”.

“Moje istraživanje dokazuje da su američke vlasti znale da je Hitler pobegao. Jedan od naših agenata proveo je dve ili tri nedelje kopajući po dosijeima u nacionalnom arhivu za koje nisu ni znali da ih imaju. Imamo stotine dosijea iz ranih dana koji dokazuju da je vlada to znala”, dodao je.

Jedino što je poznato je to da su Rusi (tačnije KGB) zadržali mali komad Hitlerove vilice.

(Dnevno.hr)

Check Also

4 MRAČNE MISTERIJE KOJE KRIJE ANTARKTIK (VIDEO)

Hladan, udaljen i negostoljubiv – ovaj kontinent čija je površina velika kao SAD i pola …