Home / IZA KULISA / PRONAĐEN NESTALI UKLETI TITOV BROD SA PACOVIMA KANIBALIMA? MISLILI SU DA JE OLUPINA RAZREŠILA MISTERIJU, ALI OVO JE PRAVA ISTINA

PRONAĐEN NESTALI UKLETI TITOV BROD SA PACOVIMA KANIBALIMA? MISLILI SU DA JE OLUPINA RAZREŠILA MISTERIJU, ALI OVO JE PRAVA ISTINA

tito- brod
Ruski turistički kruzer „Ljubav Orlova“ je nestao pre dve godine na moru. O njemu su kružile različite priče i legende, a sada je pronađena olupina nasukana na jednoj od kalifornijskih plaža, za koju se sumnja da je upravo ovaj brod, prenosi „Dejli star“

Novi dokumentarac istražuje misterioznu olupinu broda, koja se pojavila na obali Kalifornije, prenosi Dejli Mejl. „What on Earth“ istražuje misteriozni brod koji je iste dužine kao i ruski „brod duhova“ Lyubov Orlova.

Ruski brod

Više od 4.000 tona težak, dug devedeset metara, Lyubov Orlova ponosno je plovila smrznutim Arktikom pod sovjetskom zastavom. Izgrađena je u kraljevskom brodogradilištu sedamdesetih godina prošlog veka i može da primi 110 putnika.

– Osnovni projekt za ovu seriju putničko-teretnih brodova za Ruse napravili smo zajedno sa Brodoprojektom, ali svu kasniju projektnu dokumentaciju napravili su naši ljudi iz Tehničke službe. Ipak, nikako ne smemo da zaobiđemo ni sve radnike i poslovođe iz brodogradilišta jer je brod toliko kompleksan projekat, a teorija ga sigurno neće sama izgraditi – priseća se Božidar Devčić, nekadašnji šef Tehničke službe.

Ostao je u Njufaundlendu 2010. godine, nakon što ga je posada napustila zbog duga. Tadašnji vlasnik je upao u probleme i brod je zaplenjen u kanadskoj marini Sveti Džon.

Međutim, kako dve godine niko nije hteo da kupi brod, na kraju je završio u starom gvožđu. Brod je trebalo da bude prebačen na Karibe kako bi ga rastavili i prodali što se prodati može.

Izgubljen na moru

Samo dan nakon što je brod izvučen iz luke posebno izgrađenim tegljačima, puklo je sigurnosno uže.

Posada je bezuspešno pokušavala ponovo da uhvati napušteni brod, ali visoki talasi i teški udarci vetra su ih u tome sprečili. Svojevremeno se pojavila priča u britanskim tabloidima da je brod sada prepun pacova kanibala i da se kreće prema britanskim ostrvima.

Avanturisti ne veruju da je brod potonuo, zato što bi se odašiljači za spasavanje pokvarili. Međutim, dalja istraživanja u dokumentarcu sugerišu da je brod napravljen od betona, a ne od metala.

Rešenje misterije

Drugi stručnjaci su rekli da je ovaj brod pripadao mafiji tokom 1930-tih, prenosi Dejli Mejl. Mafijaški brodovi su bili stacionirani u međunarodnim vodama i vadili su kao kazina i bordeli.

Pretpostavlja se da je ovaj brad zapravo S.S. Monte Karlo koji je potonuo pre skoro 80 godina, ali se pojavio u februaru 2016. godine, nakon visoke plime.

S.S. Monte Karlo je bio smešten samo nekoliko kilometara od obale Koronado. Godine su prolazile, a on je vremenom zaboravljen.

(Telegraf.rs)

Check Also

DR RAČIĆ ZATRESAO SRBIJU: VUČIĆ NE NOSI MASKU ZATO ŠTO ZNA ISTINU (VIDEO)

Gost Slavija info tv bio je akademik RAS akademije dr Alek Račić. U emisiji Intervju …