Home / IZA KULISA / PUTIN OTKRIO KAKO JE PREŽIVEO ATENTAT: Bila je novogodišnja noć, mislio sam da trešti vatromet, a onda je pilot uzviknuo: NAPADNUTI SMO! (VIDEO)

PUTIN OTKRIO KAKO JE PREŽIVEO ATENTAT: Bila je novogodišnja noć, mislio sam da trešti vatromet, a onda je pilot uzviknuo: NAPADNUTI SMO! (VIDEO)

U novom dokumentarcu o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, koji je napravio novinar Andrej Kondrašov, predsednik Rusije prisetio se incidenta iz 2000. godine u kom je njegov helikopter napadnut nad Čečenijom.

U to vreme Putin je bio vršilac dužnosti predsednika Rusije, i nalazio se u Čečeniji, u novogodišnjoj noći gde je čestitao zajedničkim snagama ruskih savezničkih trupa.

Prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov rekao je da su to bila opasna vremena za Rusiju.

„Helikopter nije mogao da sleti“, rekao je u dokumentarcu objavljenom na ruskim društvenim mrežama.

Zvanično saopštenje je bilo da čarter let nije bio u stanju da sleti zbog lošeg vremena, ali ono što se zaista dogodilo je da je helikopter upao u vatru, napomenuo je Kondrašov.

„Pretpostavio sam da je to vatromet jer je bila novogodišnja noć, ali piloti su rekli:“ Kakav vatromet? Napadnuti smo“, rekao je Putin.

O tom događaju govorio je i Igor Sečin, izvršni direktor „Rosnjefta“, a tada zamenik šefa predsedničke administracije. Prema njegovim rečima, Putinovom helikopteru je naređeno da sleti na drugom mestu i obezbeđen mu je drumski transport, uprkos tome što su skoro svi putevi bili minirani.

„Na povratku je jedna mina i eksplodirala, ali srećom niko nije bio povređen“, rekao je.

Pogledajte dokumentarac:

Check Also

UGLEDNI HRVATSKI PROFESOR POTVRDIO SVE ZASTRAŠUJUĆE IZJAVE POZNATIH NEMAČKIH LEKARA O KORONI I ZAPREPASTIO JAVNOST

Posle izjave poznatog nemačkog pulomologa Dr. Volfgang Vodarga i takođe poznatog nemačkog lekara dr. Klausa Kenlajna, …