Home / IZA KULISA / RUSIJA PROIZVELA UBICU SATELITA: Američki obaveštajci registrovali lansiranje rakete od koje SAD nemaju odbranu..! (VIDEO)

RUSIJA PROIZVELA UBICU SATELITA: Američki obaveštajci registrovali lansiranje rakete od koje SAD nemaju odbranu..! (VIDEO)

raketa
Američka vojna špijunaža – objavio je Washington Free Beacon, pozvavši se na izvore u Pentagonu – tvrdi da je registrovala testiranje novog ruskog sistema za protivraketnu odbranu poznatog pod nazivom „Nudolj“.

U objavljenom tekstu se navodi: „Rusija izvela uspešno testiranje letačkih sposobnosti svoje nove rakete koja je u stanju da uništi strateške komunikacione i navigacione satelite SAD. Lansiranje je obavljeno 16. decembra iz baze u centralnoj Rusiji“.

Washington Free Beacon ne ukazuje o kojoj bazi se radi, ali podseća da su slična lansiranja dosad izvođena sa ruskog severnog kosmodroma Pleseck. Posebno je naglasio da je američka špijunaža „pratila tok testiranja“. I da u Pentagonu računaju da je to već treće uspešno testiranje istog sistema, a da ih je dosad bilo ukupno pet.

Washington Free Beacon – bez pozivanja na Pentagon – podvlači: „Nismo uspeli da ustanovimo da li je ,Nudolj’ leteo u kosmos ili suborbitalnoj trajektoriji“. Pentagone je odbio da oficijelno komentariše „događaj“. Uz obrazloženje. „Ne komentarišemo potencijal drugih zemalja“ – rekla je portparol Pentagona potpukovnik Mišel Balandza.

Washington Free Beacon naglašava da je „Nudolj“ višekanalni sistem protivraketne odbrane i da je ta raketa poslednji put lansirana u maju 2016-te. Bivši saradnici Pentagona tvrde da je „Nudolj“ stanju da Amerikance liši kosmičke mreže GPS i da smanji ili čak svede na nulu mogućnosti svih postojećih krstarećih raketa velikog dometa. A i generalno: da pogorša funkcionisanje američkog visokopreciznog naoružanja. I u maju – nakon prethodnog lansiranja – zapadni mediji su tvrdili da se radi o „protivsatelitskoj raketi“.

U Rusiji se nezvanično tvrdi da se ne radi o protivsatelitskom oružju, već o sistemu protivraketne odbrane koji nosi oznaku A-235 „Nudolj“. Ukazuje se da na njemu radi svetski poznati raketni koncern Almaz-Antej i da će zameniti sistem A-135 na kojem sada počiva protivraketna odbrana Moskve.

Postojeći sistem je navodno u stanju da odbije i nuklearni napad ograničenih razmera. Ruski mediji, inače, pišu da sami Amerikanci već imaju oružje koje može da obara satelite i da je to raketa SM-3 koja je još 2003-će – lansirana sa jedne krstarice – oborila cilj na visini od 137 kilometara, a pet godina kasnije uništila američki špijunski satelit USA-193, na visini od 247 kilometrov, koji se kretao brzinom od 7.580m/h.

Amerikanci još imaju i tajni aparat X-37V koji neki smatraju orbitalnom kosmičkom laboratorijom, a drugi – orbitalnim avionom koji je u stanju da nosi i špijunsku opremu i nuklearno oružje.

Pogledajte video:(Fakti.org)

Check Also

MONAH ARSENIJE OTKRIVA TAJNU: LjUDI SU DEBELI I DEPRESIVNI JER NISU ČULI DA JE UPRAVO U OVOME LEK ZA SVE..

Kada pričamo o strastvenim ličnostima, svestranim, višedimezionalnim i harizmatičnim osobinama koje poseduje pisac, uspešan slikar, …