Home / IZA KULISA / SA 19 GODINA BIO JE NAJHRABRIJI GARDISTA ARKANOVIH „TIGROVA“: ORGANIZOVAO JE LOV NA NJEGOVE UBICE 2000. GODINE, A PODZEMLJE I DALJE STREPI OD NJEGA (VIDEO)

SA 19 GODINA BIO JE NAJHRABRIJI GARDISTA ARKANOVIH „TIGROVA“: ORGANIZOVAO JE LOV NA NJEGOVE UBICE 2000. GODINE, A PODZEMLJE I DALJE STREPI OD NJEGA (VIDEO)

Kriminalni dosije i „delatnosti“ Luke Bojovića svima su poznati, kao i to da je bio pripadnik Arkanove paravojne formacije „Tigrovi“. Bivšeg vođu Zvezdinih navijača pratio je na ratištima po Bosni i Hrvatskoj, ali malo ko zna da se tamo dokazao kao jedan od najhrabrijih i najlojalnijih „gardista“.

Upravo ovo pre nekoliko godina otkrio je Rade Rakonjac, kum Željka Ražnatovića i veliki prijatelj Luke Bojovića, koji je 2014. godine ubijen sa pet hitaca iz automatske puške u Beogradu.

– Luka je sa nepunih 19 godina postao potporučnik Srpske dobrovoljačke garde. Tada uveliko bukte ratovi i na teritoriji Hrvatske i Bosne, a Srpska dobrovoljačka garda je priznata srpska jedinica koja, iako nije papirološki ozvaničena, priznata je. Kada kod komandanta Arkana dolaze i general policije i general vojske i traže pomoć u vidu 10 ljudi ili 150 ljudi, jasno je da je to zvanična srpska jedinica – rekao je Rakonjac u emisiji „Goli život“.

– U tom momentu Luka Bojović je najmlađi srpski oficir, a u takvoj jednoj jedinici dobiti čin, sa tako malo godina… Pa nije komandant davao lopatom činove – dodao je.

Foto: Profimedia/AFP

Na pitanje ko je bio najhrabriji gardista u Arkanovoj jedinici, bez razmišljanja je odgovorio:

– Najhrabriji gardista je bio Luka i najveći Srbin od svih nas u Srpskoj dobrovoljačkoj gardi. On je bio gardista kad god se ide u akcije u kojima je ulog glava. Išao je i na Kosovo u vreme NATO bombardovanja. Bilo nas je 40-ak tamo duže od dva meseca – prisetio se Rakonjac.

Kada bi nastupilo primirje, Luka bi se vraćao u Beograd, planirao je i da nastavi da studira. Bojović bi tada uniformu zamenio civilnim odelom, ali mu se oružje i dalje lepilo za ruke. Zbog nelegalnog nošenja uhapšen je prvi put 1995. godine.

Njegova odanost komandantu ipak ostaće uvek budna. Pokazaće je i godinu dana kasnije, kada će na svoju ruku organizovati pravi pravcati lov na ubice i one koje je smatrao organizatorima atentata na Arkana.

(Telegraf.rs)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …