Home / IZA KULISA / SA 19 GODINA BIO JE NAJHRABRIJI GARDISTA ARKANOVIH „TIGROVA“: ORGANIZOVAO JE LOV NA NJEGOVE UBICE 2000. GODINE, A PODZEMLJE I DALJE STREPI OD NJEGA (VIDEO)

SA 19 GODINA BIO JE NAJHRABRIJI GARDISTA ARKANOVIH „TIGROVA“: ORGANIZOVAO JE LOV NA NJEGOVE UBICE 2000. GODINE, A PODZEMLJE I DALJE STREPI OD NJEGA (VIDEO)

Kriminalni dosije i „delatnosti“ Luke Bojovića svima su poznati, kao i to da je bio pripadnik Arkanove paravojne formacije „Tigrovi“. Bivšeg vođu Zvezdinih navijača pratio je na ratištima po Bosni i Hrvatskoj, ali malo ko zna da se tamo dokazao kao jedan od najhrabrijih i najlojalnijih „gardista“.

Upravo ovo pre nekoliko godina otkrio je Rade Rakonjac, kum Željka Ražnatovića i veliki prijatelj Luke Bojovića, koji je 2014. godine ubijen sa pet hitaca iz automatske puške u Beogradu.

– Luka je sa nepunih 19 godina postao potporučnik Srpske dobrovoljačke garde. Tada uveliko bukte ratovi i na teritoriji Hrvatske i Bosne, a Srpska dobrovoljačka garda je priznata srpska jedinica koja, iako nije papirološki ozvaničena, priznata je. Kada kod komandanta Arkana dolaze i general policije i general vojske i traže pomoć u vidu 10 ljudi ili 150 ljudi, jasno je da je to zvanična srpska jedinica – rekao je Rakonjac u emisiji „Goli život“.

– U tom momentu Luka Bojović je najmlađi srpski oficir, a u takvoj jednoj jedinici dobiti čin, sa tako malo godina… Pa nije komandant davao lopatom činove – dodao je.

Foto: Profimedia/AFP

Na pitanje ko je bio najhrabriji gardista u Arkanovoj jedinici, bez razmišljanja je odgovorio:

– Najhrabriji gardista je bio Luka i najveći Srbin od svih nas u Srpskoj dobrovoljačkoj gardi. On je bio gardista kad god se ide u akcije u kojima je ulog glava. Išao je i na Kosovo u vreme NATO bombardovanja. Bilo nas je 40-ak tamo duže od dva meseca – prisetio se Rakonjac.

Kada bi nastupilo primirje, Luka bi se vraćao u Beograd, planirao je i da nastavi da studira. Bojović bi tada uniformu zamenio civilnim odelom, ali mu se oružje i dalje lepilo za ruke. Zbog nelegalnog nošenja uhapšen je prvi put 1995. godine.

Njegova odanost komandantu ipak ostaće uvek budna. Pokazaće je i godinu dana kasnije, kada će na svoju ruku organizovati pravi pravcati lov na ubice i one koje je smatrao organizatorima atentata na Arkana.

(Telegraf.rs)

Check Also

„AKO SAM KRAO, TO JE BILO ZA…“ ISPLIVALO SLOBINO NIKAD VIĐENO PISMO, IZ ZATVORA JE OTKRIO SVE

Nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević lično je 2. aprila 2001. napisao istražnom sudiji Okružnog suda …