Home / IZA KULISA / SAD sprema masovnu evakuaciju miliona Amerikanaca u Južnu Afriku zbog neizbežne erupcije super-vulkana..?!

SAD sprema masovnu evakuaciju miliona Amerikanaca u Južnu Afriku zbog neizbežne erupcije super-vulkana..?!

Krajem prošle godine naučnici su objavili kako je krater vulkana dva puta veći nego što se mislilo i zbog toga bi, u slučaju erupcije, vulkan bio globalna pretnja.

Nova teorija zavere kaže kako američka služba za geološki nadzor i federalna vlada skrivaju podatke koji dokazuju neizbežnu skorašnju erupciju vulkana i stvaraju plan u slučaju velike katastrofe, piše “News Max”.

Navodno pregovaraju s nekoliko vlada stranih zemalja u nameri da u slučaju erupcije naprave masovnu evakuaciju i presele milione Amerikanaca u druge zemlje. Građane SAD-a evakuisali bi u Australiju, Brazil i Argentinu.

Za ovu glasinu zaslužan je jedan portal iz Južnoafričke Republike. Prema njihovom izveštaju, i njihovu vladu kontaktirali su visoki dužnosnici SAD.

„Južna Afrika neće biti deo plana jer postoji rizik da se milioni belih Amerikanaca pošalju ovde zbog hitne situacije, a to bi predstavljalo rizik crnačkom nacionalnom kulturnom identitetu. Mi imamo svoje izazove. Čak i da postoji dovoljno smeštajnih kapaciteta i infrastrukture, to bi destabilizovalo zemlju i možda dovelo do povratka aparthejda“, navodno je za portal izjavio doktor Sif Matvetve, portparol Ministarstva spoljnjih poslova.

Američka služba za geološki nadzor odlučila je da se obračuna sa ovim glasinama.

„U poslednjim nedeljama videli smo niz vesti, stvarnih i izmišljenih, o vulkanskom sistemu Jeloustouna“, piše na njihovoj stranici.

Kažu kako njihovi geolozi i seizmolozi mogu da potvrde da se aktivnost vulkana u parku nedavno povećala, ali navode kako još nema razloga za brigu jer park godišnje pogode hiljade malih neprimetnih potresa. Takođe kažu kako trenutne deformacije tla odgovaraju istorijskim normama.

Glasine o erupciji pokrenule su i reakcije životinja koje žive u Yellowstoneu. Bizoni i druge životinje snimljeni su kako beže iz parka.

(Index.hr)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …