Home / IZA KULISA / ŠOKANTNO ISTRAŽIVANJE: TRAG PREVARE SA SREBRENICOM VODI DO VATIKANA- EVO ŠTA JE BIO CILJ

ŠOKANTNO ISTRAŽIVANJE: TRAG PREVARE SA SREBRENICOM VODI DO VATIKANA- EVO ŠTA JE BIO CILJ

Američki pisac i član Komisije za istinu o Jasenovcu Džered Izrael kaže da se u Srebrenici nije dogodio genocid.

– Srpskim oficirima i političarima je presuđeno za nešto što se nije dogodilo – rekao je Izrael za “Večernje novosti” i dodao da sve liči na slučaj “Drajfus” (najpoznatiji primjer nepravednih optužbi i osudi nedužnih ljudi).

Izrael, koji već šest godina istražuju događaj iz jula 1995. i uskoro će objaviti knjigu o tome, kaže da se izvori ove prevare nalaze u Vatikanu i da je sve režirano tako da se uništi ponos Srba i da se oni duboko dramatizuju.

Zločin Srba je njihovo postojanje, što znači da su odbili da se prilagode i podvrgnu kontroli Vatikana i što su svjedoci vatikanskog saučesništva u nacističkim i ustaškim zločinima u Drugom svjetskom ratu – rekao je Izrael.

On kaže da Vatikan želi da kontroliše rusko pravoslavlje, dok srpski otpor ima veliki uticaj na ruski narod, koji u velikoj mjeri poštuje Srbe.

– Zato Srbi moraju biti pokoreni, slomljeni i diskreditovani – rekao je Izrael.

Američki pisac kaže da je hrvatski kardinal Alojzije Stepinac bio ratni zločinac koji je u ime katoličke vjere Srbe pokrštavao, ubijao i protjerivao,

– Kada je 1945. godine uhapšen i suđeno mu u Americi, Vatikan je to pokušao da prikaže kao osvetu komunista. Reagovala je Titova vlada, a najveću ulogu odigrao je Sava Kosanović /Teslin nećak, kraljev pa Brozov ambasador – naveo je Izrael.

On kaže da je Kosanović 1947. godine napisao knjigu u kojoj je citirao izvode iz hrvatske štampe od 1941. do 1945. godine, u kojoj su se “ustaše i Vatikan” hvalili svojim zlođelima nad komšijama Srbima.

– U tome je prednjačila crkvena štampa. Glavni urednik svih tih novina bio je vođa takozvane Katoličke akcije Alojzije Stepinac, koji se i sam `laćao pera` i pisao o ovim zločinima. Odmah po objavljivanju Kosanovićeve knjige, sve polemike u Americi o Stepincu su stale – rekao je Izrael.

On ističe da je broj nastradalih Srba od 1941. do 1945. u NHD veći od miliona, pri čemu je u Jasenovcu, prema Aleksandru Arnonu, svjedoku optužbe na suđenju Adolfu Ajhmanu u Jerusalimu 1961. godine, ubijeno oko 600.000, a u drugim logorskim kompleksima NDH još nekoliko stotina hiljada Srba.

– Pregledajući arhivu Njujork tajmsa, vidio sam da se u člancima iz 1945, 1961. i 1972. o Jasenovcu govori kao o stratištu u Hrvatskoj gđe je ubijeno od 700.000 do 800.000 uglavnom Srba. U enciklopediji Jad Vašema iz 1990. navodi se broj od 600.000 – navodi Izrael. On ističe da se zatim, kako se razbuktavao rat na Balkanu 90-tih, broj ubijenih Srba sveo na nekoliko desetina hiljada.

– Vatikan i Njemačka su, u stvari, nastavili posao iz 1941. godine. Slijedeći istorijska dokumenta, potpuno je jasno da je Vatikan najzaslužniji za stvaranje NDH i da se za takvu monstrum državu zalagao i prije 1941. Godine – rekao je Izrael.

Check Also

RIMOKATOLICI OTKRILI ZAVERU OKO KORONE: VIRUS IZGOVOR DA BI SE USPOSTAVILA SVETSKA VLADA

Katolički konzervativci objavili su apel pun teorija zavera o pandemiji korona virusa, u kojem se, …