Home / IZA KULISA / SRĐA TRIFKOVIĆ ŠOKIRAO KOD MARIĆA: KAD JE OBJASNIO KAKO OSLOBODITI KOSOVO, ČAK JE I MILIĆKA ĆUTALA! (VIDEO)

SRĐA TRIFKOVIĆ ŠOKIRAO KOD MARIĆA: KAD JE OBJASNIO KAKO OSLOBODITI KOSOVO, ČAK JE I MILIĆKA ĆUTALA! (VIDEO)

Srbija ima gotov model kako bi trebao da izgleda proces reintegracije Kosova i Metohije u ustavni i zakonski poredak Srbije, poručio je prof. dr Srđa Trifković gostujući u emisiji „Ćirilica“.

– Srbija treba da ima strategiju reintegracije Kosova i Metohije u legalni i ustavni poredak Republike Srbije, pri čemu Hrvatska treba da bude model. Pošto je EU proglasila Hrvatsku čistom kao suza, i pošto je Haški tribunal odlučio da tamo nije počinjen nijedan ratni zločin, time Srbija ima gotov model kako treba da izgleda proces reintegracije Kosova u ustavni i zakonski poredak ove države – poručio je Trifković misleći na akciju „Oluja“ i dodao da je takav model moguć jer se geopolitičke okolnosti menjaju, a interesantno je da ga ni Jelena Milić, koja je poznata po prekidanju sagovornika u emisiji, u tom trenutku nije prekinula.

Kako kaže prof. Trifković, postoje dva razloga zašto Srbija nikada neće ući u EU. Prvi je kulturološki odijum koji ključne zemlje osećaju prema tzv. Zapadnom Balkanu, a drugi je institucionalni okvir Lisabonskog sporazuma, jer on ne može biti promenjen zbog nesaglasnosti unutar EU.

Gostujući na „Hepi“ televiziji, prof. Trifković je podvukao da nema nikakvog kopernikanskog preokreta u odnosu Amerike prema kosovskom problemu.

– Ja bih naglasio da je Metju Palmer imenovao Milorada Dodika kao ključnu pretnju funkcionalnosti BIH, nakon što je stranka Demokratske akcije u svom zvaničnom programu vratila se u vreme Alije Izetbegovića iz 1991. godine koja je prouzrokovala rat. On nije pomenuo način kako bošnjački politički establišment rekreira rat – ističe prof. Trifković.

Pogledajte video:

Check Also

EGIPATSKA SFINGA NIJE STARA 4,500 GODINA NEGO 75.000 GODINA?!

Misterija oko starosti egiptaske Sfinge traje i dan danas….Ova misteriozna kamena građevina-Sfinga,  još uvek privlači …