Home / IZA KULISA / SRPSKA SVETINJA NA KOSOVU KRIJE DOKAZ DA VANZEMALJCI POSTOJE! AMERIKANCI TVRDE DA SRBI ZNAJU NAJVEĆU TAJNU!

SRPSKA SVETINJA NA KOSOVU KRIJE DOKAZ DA VANZEMALJCI POSTOJE! AMERIKANCI TVRDE DA SRBI ZNAJU NAJVEĆU TAJNU!

decani- manastir- srbija
Američki portal “Hafington post” piše da se na fresci Hristovog raspeća iz 1350. u manastiru Visoki Dečani nalazi dokaz postojanja vanzemaljaca. Naime, na fresci se vide dva čudna objekta sa Isusove leve i desne strane.

Teoretičari zavere tvrde da su ovi nesvakidašnji prikazi zapravo svemirski brodovi i time žele da dokažu postojanje vanzemaljskog oblika života, ali profesor sa univerziteta u Njujorku smatra da je to netačno.

Kako navodi stručnjak za istoriju umetnosti, ovi nesvakidašnji i čudni detalji su zapravo nebeska tela, piše Hafington Post.

– Koliko god da ljudskom savremenom oku detalji na fresci deluju čudno, oni predstavljaju nešto sasvim uobičajeno, mesec i sunce – navodi italijanski profesor renesansne umetnosti sa Odeljenja za istoriju umetnosti na Univerzitetu u Njujorku.

visoki decani- nlo- kosovo

– Neobičnost, bez sumnje leži u činjenici da dva nebeska tela, na neki način poprimaju “čovek na Mesecu” efekat, a ovakvi prikazi se često pominju u Jevanđelju – rekao je italijanski profesor.

Na slici Karla Krivelija “Blagovesti sa Sv. Emidijem” iz 1486.godine, kao i na slici “Madona i dete sa odojčetom Sv. Jovana” takođe postoje čudni nedefinisani objekti.

Po zaključku italijanskog stručnjaka, nijedna od ovih slika ne prikazuje neki nedefinisani leteći objekat, ali svakako da su ikonopisac sa Kosova ili Karlo Kriveli možda verovali u natprirodne događaje.

(Telegraf.rs)

Check Also

TAJNI DOGOVOR ĐINĐIĆA I DEL PONTE: SUDBINA MILOŠEVIĆA BILA ZAPEČAĆENA GODINU DANA PRE HAPŠENJA!

Ako je verovati bivšoj tužiteljki Haškog tribunala, sudbina Slobodana Milošević zapečaćena je u Luganu skoro …