Home / IZA KULISA / SRPSKI MONAH UPOZORAVA: SRBIJA JE NEKAD BILA VELIKA SILA, ZAPAD TO ZNA I ŽELI DA NAS UNIŠTI, ALI…

SRPSKI MONAH UPOZORAVA: SRBIJA JE NEKAD BILA VELIKA SILA, ZAPAD TO ZNA I ŽELI DA NAS UNIŠTI, ALI…

„Čini se da svi rade protiv Srba, ali upravo zato ćemo mi i isplivati“, ovako glasi ohrabrujuća je poruka oca Serafima.

Monaha iz manastira u blizini Vrnjačke banje, imao je potrebu da podeli, kako sam kaže, ono što ga svakodnevno zabrinjava.

„Vidite šta nam radi Zapad, šta se dešava u regionu. Oni upropašćuju Srbiju, čine sve da naša deca napuste zemlju. Postoji jedna knjiga, zove se „Sveta Rusija protiv Hazarija“. Tu piše da se Srbija u 9. veku, a vi sad mislite da je to bilo ko zna kad, ali je, zapravo, bilo skoro, prostirala od Trsta do Crnog mora. Skadar je tada bio naša prestonica“, počeo je on.

„A znate kako se u to vreme zvao Zagreb? Zvao se Serbinovo. Na crkveno-slovenskom jeziku ta reč potiče od reči ‘serce’ – srce. Srbi su nekada bili velika sila, to znaju svi sa Zapada, zato sve vreme i rade protiv nas. Ali, pazite šta vam kažem, to je dobro, to znači da ćemo mi da isplivamo“, dodao je otac Serafim.

On, ipak, upozorava da sukobi, koji poslednjih meseci iznova pale balkansko „bure baruta“, ne slute na dobro.

„Deco, zapamtite šta vam kažem – sledeće godine će biti rata! Ja se borim duhovno, ali star sam ja. Na vama mladima je da iznesete teret budućnosti Srbije. Deca su danas su mnogo pametnija, oni nose maltene televizore u džepu, sve znaju i ne možeš ih prevariti. Ali ako ne slušaju oca, majku i ne znaju za Boga, nema od toga ništa. Oni čitaju da Rusi odlažu rat, da mnogi imaju atomske bombe, ali sve je to nevažno. Bitno je samo da ne zalutaju. Nije nas izvukao ni Milošević, ni Tadić, neće ni ovi koji danas vladaju, to mogu samo naša deca. A Bog će sve na kraju udesiti“, zaključuje otac Serafim.

Check Also

ČUVENI MAKEDONSKI DOKTOR: NE UMIRU LJUDI OD OVOG VIRUSA VEĆ OD POGREŠNOG LEČENJA (ŠOK VIDEO)

Ekskluzivno za emisiju Glas života čuveni profesor infektologije iz Makedonije dao je intervju o svim …