Home / IZA KULISA / STRAVIČNA ISPOVEST NEMAČKOG PLAĆENIKA: Ubijao sam srpsku decu na Košarama! (VIDEO)

STRAVIČNA ISPOVEST NEMAČKOG PLAĆENIKA: Ubijao sam srpsku decu na Košarama! (VIDEO)

Zapad se dugo pripremao za napad na Srbiju, pa je pripadnike OVK i tokom godina kada je ta formacija zvanično bila na američkoj listi terorističkih organizacija obučavala u kampovima na severu Albanije.

Jedan od instruktora bio je i Nemac Majk Spat, bivši pripadnik američke vojske, koji je bio zadužen da obučava teroriste da ubijaju srpske vojnike i policajce iz snajpera.

– Na Kosovu sam radio ono što sam naučio u američkoj vojsci, neprijatelje sam ubijao snajperom iz velike daljine. Služio sam u 138. brigadi OVK, gde su mi dali čin majora.

Bio sam zadužen i za obuku snajperista. Nisam bio jedini stručnjak iz inostranstva koji je došao da radi sa OVK, tu su bili i momci iz Australije.

Nisu bili plaćenici, već su hteli da pomognu, kao i ja, ali smo stalno bili u komunikaciji sa NATO u Tirani – navodi Spat u ispovesti nemačkim medijima.

Spat se pridružio američkoj vojsci 1980. Prvi zadatak mu je bilo patroliranje zonom između Južne i Severne Koreje, nakon čega je poslat u Honduras, i zatim Panamu.

Vojsku je napustio 1994. Nakon toga je vodio prodavnicu pištolja u Nemačkoj, dok nije otišao u Albaniju da obučava teroriste.

– Početkom 1998. OVK je imala nekoliko stotina boraca, ali već naredne imali smo na hiljade u svojim redovima. Napravili smo vojsku na severu Albanije, gde su bili kampovi za obuku.

Sa svojom jedinicom je učestvovao i u napadu na Košare.

– U početku smo odlično stajali, naše četiri brigade su potisnule Srbe, ali nakon toga su oni krenuli u kontraofanzivu. Onda je NATO udario i situacija se preokrenula.

O borbi za Košare kaže da je bila prava noćna mora.

– Pakao na zemlji. Kao u Vijetnamu, ali je na kraju naša pobeda promenila tok rata. NATO je odradio sjajan posao.

O tome kako je ranjen navodi:

– Bio je 5. maj, neprijateljska artiljerija je udarila po nama. Šrapnel me je pogodio u nogu i glavu.

Nažalost, iako sam ratovao za tu zemlju, nisam dobio nikakvu penziju od Kosova, dok mi je u Nemačkoj penzija veoma mala.

Morali bi veterane više da poštuju – navodi na kraju Spat.

Pogledajte video:

(Alo.rs)

Check Also

PILOT JAVIO DA JE IZNAD NJEGA NLO I OD TADA MU SE GUBI SVAKI TRAG

Uslovi su bili savršeni za letenje, ali u samo nekoliko minuta pilot je nestao! Lebdi …