Home / IZA KULISA / SVE O SUHOJU-47: Najveća tajna ruske vojske, krila su mu postavljena naopako, rađen po nacrtima koje su Sovjeti oteli od nacista (VIDEO)

SVE O SUHOJU-47: Najveća tajna ruske vojske, krila su mu postavljena naopako, rađen po nacrtima koje su Sovjeti oteli od nacista (VIDEO)

„Barkut“ je rađen po nemačkim nacrtima iz 1945. godine koji su Sovjeti oteli od nacista kada su osvojili Berlin.

Rusija uveliko izvozi svoje oružje širom sveta, uključujući i borbene avione. Međutim, od svih modela, jedan nije planiran za izvoz. On se smatra najvećom tajnom ruske vojske.

Reč je o „suhoju-47“, koji je dobio nadimak „berkut“, što u prevodu znači „zlatni orao“. Avion je sagrađen od kompozitnih materijala i opremljen naprednim sastavom upravljanja. On je jedinstven jer ima inverznu geometriju krila odnosno krila su mu postavljena naopako. Tako da „berkut“ ima poboljšanu upravljivost i delovanje pri uglovima od 45° i više.

Velika prednost takvog oblika krila su maksimalni koeficijent uzletanja i smanjeni moment savijanja, u čemu mu pomažu i kompozitni materijali.

„Barkut“ je rađen po nemačkim nacrtima iz 1945. godine koji su Sovjeti oteli od nacista kada su osvojili Berlin.

Poznat je po još jednom nazivu a to je „praćka“. Ova vrsta praćke može da dostigne maksimalnu brzinu od 2,4 maha, ali to nikada niko nije učinio iz straha da bi ovoj letelici otpala krila.

Suhoj-47 trenutno ima reputaciju najboljeg aviona za blisku borbu.

Pogledajte video:

Check Also

LUČIĆ OTKRIĆEM ZATRESAO BALKAN: RUSI VEĆ IMAJU PLAN ZA ULAZAK NA KOSOVO- EVO ŠTA ĆE SE DESITI! (VIDEO)

Uskoro počinje oslobađanje Kosova i nova preraspodela Balkana. Privatna ruska vojska Vagner pojačana specijalcima iz …