Home / IZA KULISA / SVEŠTENIK ZALEDIO SVE: DA LI NAM SE OTKROVENJE JOVANOVO UPRAVO DEŠAVA? (VIDEO)

SVEŠTENIK ZALEDIO SVE: DA LI NAM SE OTKROVENJE JOVANOVO UPRAVO DEŠAVA? (VIDEO)

Gost u emisiji „Politikon“ autora i voditelja Danila Tvrdišića na tv „Helmkast“ bio je sveštenik dr. Oliver Subotić.

Govoreći o tome koliko je savremeni čovek postao zavisnik od moderne tehnologije, sveštenik Subotić upozorava.“Nas je savremena civilizacija navikla da mi budemo stalno dostupni. Zašto? Zašto bih ja bio stalnodostupan na mobilni telefon ili vi? Jel treba neko da me prekida dok čitam molitvu nekom potrebitom čoveku? Ne. Ja ne pristajem na to. Al će većina ljudi to prihvatiti da je totalna dostupnost nešto najnormalnije. Jeste, ali prema Bogu! U svakom trenutku čovek treba da bude dostupan za Boga“.

Sveštenik Subotić dalje nastavlja:“Pokušajte da uvedete pravilo koje vrlo blagotvorno deluje na porodične odnose:kada je porodični ručak neka svi ekrani budu isključeni, neka na stolu ne bude ni jednog mobilnog telefona, a svi telefoni da budu ili sklonjeni negde van prostorije ili utišani. Pazite, to je samo jedna simobolična stvar, ali videćete koliko pomože,a koliko je drugih sfera u kojima možemo slično da uradimo.“

Govoreći o sličnosti našeg vremena sa proročkim spisima Jovana Bogoslova u njegovom „Otkrovenju“Subotić kaže:“Ruski Patrijarh Kiril je ukazao da tehnološki trendovi i uopšte situacija u svetu neodoljivo podsećaju na ono što je sveti Jovan Bogoslov zapisao u svom „Otkrovenju“.

Mi ne možemo da bežimo od činjenice da zaista živimo u društvu pod nadzorom do te mere da neke konotacije sa Jovanovim Otkrovenjem zaista postoje. Pogotovu kad je reč o mogućnosti slobode pojedinca u takvom društvu, slobode da funkcionišemo na najnormalniji način…Smisao te knjige će se otkrivati kako se ti događaji budu dešavali.To je knjiga sa sedam pečata zapečaćena, to su tajne ozbiljne.

Pre samo nekoliko vekova one slike sa životinjama koje iz svojih repova bljuju vatru koja uništava, to ljudima u to vreme ko zna na šta je moglo ličiti. Mi danas kada imamo vojnu tehniku koja, kad bi dete pitali šta je to, ono bi reklo da je to neka životinja, neki skakavac koji izbaciju vatru…vi vidite da je Jovan Bogoslov upravo takve slike koristio.“

Celu emisiju možete pogledati ovde:

(helmcast.rs)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …