Home / IZA KULISA / SVI NEREŠENI SLUČAJEVI SVETA: Misterija nestalih aviona sa putnicima i posadom!

SVI NEREŠENI SLUČAJEVI SVETA: Misterija nestalih aviona sa putnicima i posadom!

Malezijski avion koji je nestao 8. marta ove godine izazvao je veliku pažnju medija i svetske javnosti, a ni nekoliko meseci kasnije nikakve zvanične informacije se nisu pojavile.

kontrola- leta

Porodice i prijatelji su očajni i dalje ne gube nadu da će se nekako pojaviti, iako su svi proglašeni mrtvima. Pogledajte koji su to još nestanci aviona tokom istorije uzburkali javnost, ali i ostali potpuna misterija.

Boing 727 ukraden sa aerodroma u Angoli

Boing 727-223 je 25. maja 2003. godine ukraden sa aerodroma u Luandi. Dvojica muškaraca Ben Čarls Padilja i Džon Majkl Mutantu su se potpisali kao pilot i mehaničar na održavanju aviona to veče kada je nestao.

Ova vrsta aviona inače zahteva najmanje tri člana posade, a od tog dana niko više nije pronašao ni pilote, ni avion.

Džez muzičar Glen Miler nestao tokom leta

Američki muzičar Glen Miler je 15. decembra 1944. godine trebalo da sleti iz Britanije u Pariz na nastup. Međutim, njegov avion C-64 nikadaa nije sleteo.

Foto: WikipediaFoto: Wikipedia

Miler se inače pridružio vojsci 1942. godine, na vrhuncu svoje slave i dve godine kasnije postao je major. Mnogi su ovu misteriju njegovog nestanka povezali sa vojskom.

Jedna od najneobičnijih teroija je nemačkog novinara, koji je napisao da je Miler preminuo od srčanog udara u rukama francuske prostitutke, ali da je to američka vojska prikrila.

Vojni avion sa posadom nestao tokom Vijetnamskog rata

Na letu broj 739 su bili američki vojnici koji su išli od baze u Kaliforniji do baze u Vijetnamu. U njeu je bilo 96 putnika i 11 članova posade.

Sat vremena posle poslednje radio komunikacije, prijavljena je neka eksplozija na nebu. Međutim, ni tela putnika, ni ostaci aviona nikada nisu pronađeni.

Nestanak Amelije Erhart

Erhart je bila prva žena pilot koja je preletela Atlanstki okean, ali je 2. juna 1937. godine njen avion nestao tokom pokušaja obilaska sveta.

Foto: WikipediaFoto: Wikipedia

O ovoj misteriji su se takođe pojavile mnoge teorije, pa su tako jedni tvrdili da je ona zapravo bila tajni agent čiji se avion srušio u Japanu, gde su je oteli. Drugi veruju da je uspela u svom putu oko sveta, ali da je pri sletanju u SAD promenila ime i vodila miran život.

Pet aviona nestalo iznad Bermudskog trougla

Pet bombardera američke mornarice u kojima je bilo 14 članova posade su nestali iznad Bermudskog trougla. Dva sata posle poletanja njihova lokacije je postala nepoznata, a posle sat vremena se jedan od njih javio da nema goriva. Vojni avion je krenuo u spasilačku misiju sa 13 članova posade, ali je i on takođe nestao bez traga.

Brazilski avion sa milion dolara vrednim umetinčkim delima nestao

Šest članova posade, 153 slika vrednosti 1,2 miliona dolara i avion su potpuno nestali 1979. godine.

Foto: WikipediaFoto: Wikipedia

Jedino se zna da je poleteo sa aerodroma u Tokiju, ali mu se tu gubi svaki trag.

DC-4 nestao iznad jezera Mičigen

58 ljudi izgubilo je život u junu 1950. godine na letu 2510 koji je nestao iznad jezera Mičigen. On je leteo iz Njujorka u Minesotu, a tela, kao ni ostaci aviona nikada nisu pronađeni, pa su proglašeni mrtvim.

Malezijski avon

Ovoj listi se pridružio i ovogodišnji nestanak malezijskog aviona, koji je postao prava misterija i tema raznih teorija zavera. Posle 8. marta 2014. godine, svih 227 putnika i članova posade je potpuno nestalo na letu MH370.

(EPK)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …