Home / IZA KULISA / TAJNI DOKUMENT CIA: OTKRIVENO KOJIH SRBA SE AMERIKA PLAŠILA DEVEDESETIH, ALI I ŠOK ISTINA O BOSNI!

TAJNI DOKUMENT CIA: OTKRIVENO KOJIH SRBA SE AMERIKA PLAŠILA DEVEDESETIH, ALI I ŠOK ISTINA O BOSNI!

Dokument CIA pod naslovom „Vojničke snage u bivšoj Jugoslaviji“ od 1. jula 1993. godine je objavljen, a u aneksu I obrađuje se tema mogućih terorističkih napada, od strane Srba, u slučaju strane intervencije, a Amerikanci su već tada napisali da će muslimani biti najveći gubitnici rata u Bosni i da će zbog toga predstavljati najveću terorističku pretnju za SAD.

Amerikanci su naveli da su najveća teroristička opasnost za interese SAD četiri osobe i vojnici iz njihovih jedinica: Željko Ražnatović Arkan, Kapetan Dragan, Vojislav Šešelj i Dragoslav Bokan.

U dokumentu se navodi da njihovi vojnici imaju pristup oružju i eksplozivu, a da su neki od njih izvežbani u izbegavanju policije i putovanju pod lažnim dokumentima.

– Oni su sposobni da sprovedu terorističke akte protiv američkih interesa u bivšoj Jugoslaviji, zapadnoj Evropi i moguće i u SAD, Delegacija, iako verovatno ne protiv dobro branjenih diplomatskih i vojnih postrojenja. Neki članovi Arkanove grupe možda planiraju terorističke napade u SAD i zapadnoj Evropi – navodi se u dokumentu.

U dokumentu piše i da su posle bombardovanja Svetskog trgovinskog centra 1993. godine, „mnogi Srbi van Srbije izneli mnogo terorističkih pretnji“.

Međutim, najšokantniji deo dokumenta predvideo je šta će se desiti muslimanima u Bosni!

– Na duge staze, bosanski muslimani, koji će najverovatnije biti najveći gubitnici rata u Bosni, mogu postati najveća pretnja – piše u dokumentu i navodi se veza muslimana u Bosni sa Hezbolahom.

Ovo se ispostavilo kao istina, u Bosni su muslimani najviše stradali, a bili su podstaknuti upravo od strane Amerikanaca da krenu u krvavi sukob!

Aliji Izetbegoviću je, pre rata, ponuđeno da bude prvi predsednik ravnopravnih naroda i ravnopravnih republika, on je to prihvatio, a onda je na nagovor Amerikanaca odbio ponudu i započeo rat u Bosni.

(Srbija Danas)

Check Also

„AKO SAM KRAO, TO JE BILO ZA…“ ISPLIVALO SLOBINO NIKAD VIĐENO PISMO, IZ ZATVORA JE OTKRIO SVE

Nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević lično je 2. aprila 2001. napisao istražnom sudiji Okružnog suda …