Home / IZA KULISA / TAJNI DOKUMENTI: VOJNICI KOJI SU RAZOTKRILI ZAVERU PRE UBISTVA DŽONA KENEDIJA ZATVORENI U PSIHIJATRIJSKU USTANOVU (VIDEO)

TAJNI DOKUMENTI: VOJNICI KOJI SU RAZOTKRILI ZAVERU PRE UBISTVA DŽONA KENEDIJA ZATVORENI U PSIHIJATRIJSKU USTANOVU (VIDEO)

Dva američka vojnika su presrela planove Duboke države za ubistvo Džona F. Kenedija, predsednika SAD-a, navodi se u nedavno objavljenim fajlovima CIA-e o ubistvu Džona Kenedija.

Međutim, nakon pokušaja da objavi ove informacije, redov prve klase Judžin Dinkin, operater za kriptografsko šifrovanje, ućutkan je tako što je poslat u psihijatrijsku ustanovu. Dejvid Kristensen, narednih vazduhoplovstva koji je načuo planove u CIA-inom mestu za presretanje komunikacija, takođe je “odmah poslat u mentalnu instituciju,“ navodi se u novoobjavljenim dokumentima.

Džeri Krot, doktor nauka i profesor emeritus sa Univerziteta Santa Klara, pročešljao je fajlove CIA-e. On ima kompletnu priču:

“U novembru 2017. godine, predsednik Tramp je objavio 35.000 dokumenata o ubistvu Kenedija, koja su bila zadržavana pola veka. On je želeo da objavi više, ali je CIA tražila više vremena. Dao im je šest meseci, i 26. aprila ove godine, objavljeno je još 18.000 dokumenata.

Mediji su jedva pokrili aprilsko objavljivanje i, sve u svemu, izveštavanje je u najboljem slučaju bilo površno, i patetično u najgorem. Ovi dokumenti u potpunosti menjaju naše shvatanje atentata, Džeka Rubija, Marine Osvald, Dejvida Ferija, Ričarda Helmsa, Edgara Huvera, i svakako Lindona Džonsona.

Ali, uzmimo manji zalogaj ove jabuke.

Predstavljanje Judžina V. Dinkina. Dva dokumenta su objavljena o ovom čoveku u novembru, što je privuklo moju pažnju, a još jedan se pojavio u objavi iz 2018. godine.

Iskreno, kao akademik koji je napisao dve knjige o Džonu Kenediju, ja nikada nisam čuo za njega.

Redov prve klase Judžin Dinkin je radio u Mecu u Francuskoj. On je bio operater za kriptografsko šifrovanje za američku vojsku, a početkom novembra 1963. godine, tri nedelje pre atentata, otkrio je nešto otrežnjujuće, zaveru i atentat na Džona Kenedija, predsednika SAD-a. On je presreo – ili dekodirao – dve poruke, a imena koja je preneo danas imaju mnogo smisla, francusko/korzički atentator, Žan Suetre, Gaj Banister i Vilijam Harvi.

To je bilo 1963. godine, ali 2007. godine, bivši službenik CIA-e, Hauard Hant, izneo je priznanje na samrti svom sinu o ubistvu Džona Kenedija i pomenuo dvojicu tih osumnjičenih. Njegov sin, prilično nesvestan Judžina Dinkina, našvrljao je beleške i napravio video snimak svog oca. Hantovo otkriće se danas može čuti na YouTube-u.

Vratimo se Dinkinu. Početkom novembra je redov Dinkin bio toliko zabrinut zbog svog otkrića, da je napisao prijateljsko pismo da ga pošalje Robertu Kenediju. Pismo je upozorilo Roberta Kenedija da je zavera o atentatu u toku i da će se dogoditi u Teksasu 28. novembra.

Dinkin je rekao da su planovi bili da se za ubistvo okrivi ili komunista ili crnac.

Dinkin je imao ozbiljne sumnje da će njegovo pisma ikada dospeti do njega, tako da je uz ludu hrabrost, napustio svoj položaj i otišao u Švajcarsku u prostoriju za informisanje UN-a, gde je mislio da će dobiti bolji prijem. Američka vojska ga je pokupila i poslala u Volter Rid na psihijatrijsko odeljenje. Bio je zatvoren narednih šest meseci.

Trampva dva objavljena telegrama kažu da je Dinkin otišao u Ženevu 6. novembra sa svojom pričom.

To je tačno 17 dana pre ubistva Džona Kendija. “Ni FBI niti Vorenova komisija nikada nisu istražili Dinkinov slučaj,“ uprkos njegovom jasnom predviđanju.

Drugi vojnik se takođe pojavljuje u Trampovim objavljenim dokumentima, i potpuno nezavisno od Judžina Dinkina, Dejvid Kristensen:

Postoje dva dokumenta CIA-e o njemu koja su objavljena u aprilu. Kristensen je bio narednik vazduhoplovstva koji je bio smešten u Kirknjutonu u Šoktskoj. On je presreo komunikaciju neposredno pre novembra 1963. godine, da će se pokušati atentat na predsednika Kenedija.

Malo suštinskih informacija, pored ove činjenice, je dato, osim da je Kirknjuton bio baza RAF-a, koja je bila povezana sa CIA-om, koja ju je koristila kao tajnu stanicu za prisluškivanje.

Kristensen je čuo nešto što nije trebalo da čuje, i čuo je to u tajnoj stanici CIA-e za prisluškivanje. Kao što verovatno možete pogoditi, narednik Kirstensen je, kao i Judžin Dinkin, odmah “poslat u mentalnu instituciju.“

Ovde bi trebalo postaviti važno pitanje, vezano sa sve ove objavljene dokumente: zašto su ona zadržavana pola veka?

Očigledno, ako su dve psihotične osobe brbljale o ubistvu Džona Kenedija – i obe su pravilno zatvorene u mentalne institucije kao poremećeni – takve priče bi predstavljale samo tabloidnu priču i ne bi se podigle iznad nivoa National Enquirer-a. S ozbirom na činjenicu da ove priče nikada nisu krasile naše supermarkete, već su zadržavane od javnosti i od naučnika 5 decenija, sigurno vrede mnogo više.

Dva operatera za šifrovanje, u tajnim američkim vojnim instalacijama, pilično nezavisno jedan od drugog – i oboje očigledno sa ovlašćenjima – otkrili su priču, definitivno tajnu priču, o predstojećem atentatu na predsednika SAD-a. Ako se shvate ozbiljno, to bi značilo da je u pitanju duboka zavara koja uključuje vladine i vojne zaverenike na visokom nivou, a ne malog Li Harvija koji je sređivao udžbenike u Texas School Book Depository za 1,25 dolara po satu.

Da bi sačuvali mit Vorenove komisije da je samo jedan, usamljeni atentator ubio predsednika, bilo je neophodno – apsolutno i neopozivo – da se takve vesti sakriju, zataškaju i sklone od javnosti – i to se zaista i desilo. Iskreno, čudo je da su ovi fajlovi uopšte preživeli s obzirom na njihov značaj.

Veliko hvala, sa zakašnjenjem, Južinu i Dejvidu, gde god da ste, od strane američkog naroda.“

Džeri Krot, doktor nauka je profesor emeritus na Univerzitetu Santa Klara u Kaliforniji. Ovo je odlomak iz njegove predstojeće knjige: “Državni udar: ubistvo predsednika Džona F. Kenedija.“

Pogledajte video:

Webtribune.rs

Check Also

PILOT JAVIO DA JE IZNAD NJEGA NLO I OD TADA MU SE GUBI SVAKI TRAG

Uslovi su bili savršeni za letenje, ali u samo nekoliko minuta pilot je nestao! Lebdi …