Home / IZA KULISA / Dok je prodavao Miloševića za 30 miliona dolara, Đinđić je bio bled kao krpa – NEĆETE VEROVATI KO JE SVE TO POTPISAO…

Dok je prodavao Miloševića za 30 miliona dolara, Đinđić je bio bled kao krpa – NEĆETE VEROVATI KO JE SVE TO POTPISAO…

Izručenje Slobodana Miloševića Haškom tribunalu na Vidovdan 2001. godine plaćeno je 30 miliona dolara, a pare su završile kod nekih od čelnika DOS, tvrdi da je čuo Obren Joksimović, koji je kao kadar DSS-a bio ministar zdravlja i životne sredine u prvoj Đinđićevoj vladi, a njegove reči potvrđuje i Miloševićev branilac Toma Fila.

Joksimović, rekao je nedeljniku Ekspres da su dve trećine novca platile SAD i Velika Britanija, dok su ostatak dali Arapi.

– Po onome što ja znam, ne mogu da tvrdim i nemojte ni da napišete, ja to ne tvrdim, ali sam čuo više puta i na više mesta od vrlo odgovornih ljudi da je zapravo Milošević prodat. Amerikanci su nudili pet miliona za njega, Englezi još toliko, a Saudijska Arabija ili neko od Emirata dodao je 20 miliona – naveo je Joksimović, jedini ministar koji je na sednici Đinđićeve vlade bio protiv Miloševićevog isporučenja.

Toma Fila ističe da je od početka znao da iza otmice Miloševića stoji ogroman novac koji su razgrabili i međju sobom podelili dosovci.

– Bio sam sa Miloševićem u noći kad su ga hapsili, pokušavao sam da mu sačuvam glavu. Međutim, oni su ga na brzinu spakovali i prodali, a ne predali Hagu, kako žele da se i dalje misli. Priču da je upravo reč o sumi od 30 miliona dolara čuo sam iz nekoliko ruskih izvora i do dana današnjeg niko me nije u tome demantovao. Mnogi funkcioneri DOS i ministri tadašnje vlade posle izručenja naprasno su se obogatili – rekao je Fila.

Joksimović je naveo i da je Đinđić na sednici vlade bio bled kao kreč i da se znojio, a da je dokument o isporuci potpisao Vojislav Koštunica.

Check Also

PILOT JAVIO DA JE IZNAD NJEGA NLO I OD TADA MU SE GUBI SVAKI TRAG

Uslovi su bili savršeni za letenje, ali u samo nekoliko minuta pilot je nestao! Lebdi …