Home / IZA KULISA / TAJNI ŽIVOT VLADIMIRA PUTINA

TAJNI ŽIVOT VLADIMIRA PUTINA

Sve zapadne tajne službe koje su veoma moćne pokušavaju da prodru u privatni život Vladimira Putina, ali to je nemoguća misija jer Putin je na mesto predsednika Rusije došao iz takođe moćne tajne službe.

vladimir-putin

Bivši KGB operativac, a današnji ruski predsednik Vladimir Putin je uspeo da sačuva ličnu i porodičnu privatnost. Kao i svaki drugi predsednik, i on je svakodnevno okružen novinarima. U njegovom slučaju, to je grupa reportera iz Kremlja koju on smatra odanom i pouzdanom, a koja ga prati tokom celog dana u obavljanju dnevnih poslova. I pored takvog načina života, on je uspeo da sačuva privatnost od javnosti što je i karakteristično za jednog bivšeg KGB operativca.

Putin ima dve kćerke: Mariju zvanu Maša, koja ima 29 godina i Ekatarinu zvanu Katija staru 28 godina. Maša je rođena 1985. godine u Lenjingradu i ime je dobila po Putinovoj majci, dok je Katija rođena u Drezdenu u kom su živeli dok je Putin radio za KGB. Devojke su studirale u Rusiji pod lažnim imenima tako da ni njihovi prijatelji nisu znali njihov pravi identitet. Fotografije njih kao odraslih nikad nisu objavljene.

Nakon pada MH17, jedan holandski tabloid je tvrdio da Maša živi sa dečkom u Hilversumu. Gradonačelnik Hilversuma je tražio da se Maša deportuje sa ukrajinskim demonstrantima koji su kampovali ispred zgrade u kojoj je ona navodno živela sa svojim dečkom. Međutim, kada je masa novinara stigla do njihovog stana, nije bilo nikog. Čak nisu mogli da nađu nikog ko ih poznaje.

Novinarima koji prate Putina je strogo naređeno da moraju da poštuju njegovu privatnost, u suprotnom im se loše piše. Jedan dopisnik iz Moskve je 2008. godine objavio da Putin hoće da se oženi sa gimnastičarkom Alinom Kabajevom zbog čega je urednik morao da da ostavku za samo par sati posle toga. Milijarder Jevgenij Lebedev je obećao da će štititi novinare sve dok nije primio poziv od nekog predsednikovog člana čiju je poruku odmah shvatio.

Na konferenciji novinara u Sardiniji upitali su ga da prokomentariše svoju vezu sa Kabajevom, na šta je on odgovorio: “ Neke granice moraju postojati. Oduvek sam prezirao one koje guraju nos u tuđi život.” Posle ovoga je svima bilo jasno da su pitanja o njegovom privatnom životu zabranjena. Tadašnji italijanski premijer koji je bio sa Putinom je rekao da je Putin „streljao” pogledom novinara koji ga je to pitao.

Zbog svega ovoga Putin je važio za izuzetno zatvorenu osobu. Iako su novinari bili u stalnom kontaktu sa njim i njegovim pomoćnicima, o porodici se nikada nije pričalo. Da Putinov porodični život mora ostati tajna, bilo je nepisano pravilo.

Za tri godine, koliko je jedan novinar proveo s njim i s njim išao na poslovna putovanja, u peridu od 2009. do 2012. godine, njegovu tadašnju ženu Ljudmilu, video je samo jednom, a kćerke nijednom.

Hubert Sajpel, nemački reditelj dokumentaraca, imao je zbog potreba svog filma “Ja, Putin” neograničen pristup Putinu u periodu od 2010. do 2011. godine. Nakon premijere filma, Sajpel je izjavio da mu je ovo bilo dozvoljeno pod jednim uslovom – da ne sme otkriti ništa o njegovom privatnom životu. Iako je proveo sa Putinom stotine sati, on nikada nije video njegove ćerke.

O Putinu se samo zna ono najosnovnije. Suprugu Ljudmilu upoznao je 1980. godine preko zajedničkih prijatelja. Ona je bila stjuardesa Aeroflota. Izašli su na sastanak na neviđeno, a Ljudmila je u jednom intervjuu, koji je dala 20 godina kasnije, izjavila da je Putin bio loše obučen i neprivlačan tako da joj nikad ne bi privukao pažnju na ulici. Međutim, Putin je bio uporan pa su se venčali 1983. godine.

2000. godine Boris Jeljcin je podneo ostavku, a Putin je imenovan za predsednika. Tom prilikom su njegove kćerke dale samo jedan intervju u kom se Katija požalila što ne može više da ide u školu već im učitelji dolaze kući. Takođe, telohranitelji koji su uvek tu, u blizini, kada idu u bioskop ili se nalaze sa prijateljima. Devojke su ih čak jednom pozvale da popiju kafu sa njima, ali su oni to odbili.

Razlog zašto se Putin ovako zaštitnički ponaša prema svojoj deci proizilazi iz onoga što je lično video kod drugih porodica. Ponašanje žene i kćerke njegovog bivšeg šefa Anatolija Sobčaka bilo mu je toliko gadno da je već tada znao da će decu držati dalje od javnosti. Loše mišljenje imao je i o porodici Borisa Jeljcina.

U intervjuu iz 2000. godine Ljudmila je poslednji put pričala o njihovim ćerkama. Izjavila je da su posle Putinovog imenovanja u predsednika, devojčice ga više viđale na televiziji nego kod kuće, ali to nije uticalo na njihov odnos. I pored svega, on je ostao izuzetno prisan s njima. Kada su je novinari pitali da li ga ćerke vrte oko malog prsta, Ljudmila je odgovorila da iako je on taj koji ih je razmazio, njega nikad niko nije mogao da vrti, pa ni ćerke. Takođe, u tom intervjuu, Ljudmila je priznala da je ceo dan plakala kada je čula da je njen suprug postao predsednik jer je znala da je kraj njihovom privatnom životu.

Posle ovog, pa do danas malo je stvari koje je javnost čula o njima. Ponekad bi se pojavila pokoja glasina poput one iz 2010. godine. Tada je na naslovnim stranama bio Džorit Fasen, direktor Gazproma, a navodni Mašin dečko, zbog sukoba sa telohraniteljem bankara Metveija Urina.

Ljudmila je provela 30 godina u senci svog supruga. Pošto su se razveli, izbrisano je svako sećanje na nju sa službenih stranica Kremlja. Prema zakonu, ona ima pravo na pola Putinove službene plate koja iznosi 102.000 dolara, ali nikakvi detalji o njihovom razvodu nikada nisu izašli u javnost.

Ljudmilina prijateljica, Nemica Irena Pič, rekla je kako joj se Ljudmila jednom požalila na Putina rekavši da ne pije i ne tuče je, ali je iscrpeo svu njenu energiju i volju za životom.

(Web-tribune.com)

Check Also

SNIMAK KINESKOG ROVERA BUDI JEZU: NA TAMNOJ STRANI MESECA NLO BAZA?! (FOTO)

Ukoliko sve bude išlo po planu, svetska javnost uskoro bi trebalo da dobije povratnu informaciju …