Home / IZA KULISA / TEK ĆEMO DA STRADAMO – CELA ISTINA O POSLEDICAMA NATO BOMBARDOVANJA, URANIJUM NIJE ONO NAJGORE!

TEK ĆEMO DA STRADAMO – CELA ISTINA O POSLEDICAMA NATO BOMBARDOVANJA, URANIJUM NIJE ONO NAJGORE!

bombardovanje- srbija

Broj novoobolelih od najtežih malignih tumora povećan je čak osam puta posle NATO bombardovanja, tvrdi specijalista maksilofacijalne hirurgije i zdravstvenog menadžmenta Alek J. Račić.

On u svojoj knjizi „Zdravstvene posledice NATO bombardovanja 1995/99. godine“ koju će ove nedelje prestaviti i u Moskvi, otkriva pravu istinu o štetnom uticaju NATO bombi po zdravlje građana Srbije i Republike Srpske.

Otrov u vodi i zemlji

– NATO je u bombardovanju Republike Srpske takođe koristio municiju s osiromašenim uranijumom i naneo nesagledive posledice po zdravlje stanovništva cele BiH. Jedina razlika je što je u Jugoslaviji izvršio jedan vid eksperimenta bombardovanjem petrohemijskih industrija gde su se vršile prerade nekih veoma opasnih supstanci.

Gađanje tih fabričkih postrojenja dovelo je do oslobađanja štetnih materija, kao što je fozgen, koji je bojni otrov, a kad ispari u vazduh, postaje difozgen, koji je još opasniji – priča Račić.

Bombardovanje petrohemije još je štetnije od municije s osiromašenim uranijumom, jer su otrovi iz postrojenja odmah ušli u vodotokove, zemljišta, vazduh i lanac ishrane.

Agresivniji tumori

Pored toga, kako Račić kaže, na našu zemlju su bačene supstance opasnije od osiromašenog uranijuma, poput platonijuma i izuzetno otrovnog polonijuma 17. Račić je čak od NATO saveza tražio tačan sastav bombi koje je je izbacivao avion A10, ali mu nisu dali.

– Povećanje novoobolelih od malignih tumora više je nego očigledno i nema drugog etiološkog faktora osim NATO bombardovanja. Posebno sam u knjizi obradio slučaj populacije u Hadžićima u Republici Srpskoj, gde su bila obimna bombardovanja osiromašenim uranijumom.

Pre 1995. godine u Hadžićima je bilo samo 12 slučajeva malignih oboljenja da bi nakon bombardovanja, od onih koji su se iselili u Bratunac, njih 400 umrlo od malignih tumora – kaže Račić.

Isto tako, broj obolelih u centralnoj Srbiji 1994. godine iznosio je 5.858, a 2011. oko šest puta više – 33.000.

– Ono što treba uzeti u obzir jeste da je 1994. godine bilo više stanovništva. Do danas se veliki broj ljudi iselio, a populacija je smanjena negativnim priodnim priraštajem, tako da je obolevanje zapravo povećano osam puta – objašnjava sagovornik.

U razgovorima sa patolozima on je otkrio i da u poslednjih 15 godina tumori pokazuju veću agresiju, da više razaraju tkiva, a da su ćelijske mutacije složenije zbog čega su razorne moći tumora jače nego ranije.

(Srpski telegraf)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …