Home / IZA KULISA / UZBUĐENJE I UZNEMIRENJE RASTE: ZEMLJA SE PODIŽE A REKE SU PROKLJUČALE! SVE UKAZUJE NA OPASNOST DA SE SUPERVULKAN JELOUSTOUN BUDI! (VIDEO)

UZBUĐENJE I UZNEMIRENJE RASTE: ZEMLJA SE PODIŽE A REKE SU PROKLJUČALE! SVE UKAZUJE NA OPASNOST DA SE SUPERVULKAN JELOUSTOUN BUDI! (VIDEO)

vulkan-maska-katastrofa

Navodno na teritoriji parka zemlja počinje da se podiže, a vode u rekama i rečicama da kipe.

Pojavili su se uznemiravajući znaci da bi se mogao probuditi supervulkan Jeloustoun, koji se nalazi na severozapadu Sjedinjenih Država. Tačka ključanja ispod mesta gde izbijaju jeloustonski čuveni gejziri dostigla je „kritičnu granicu“.

Ako je pređe, neće biti direktno i indirektno ugrožen samo značajan deo teritorije SAD. Katastrofa preti celom svetu zbog posledica „vulkanske zime“.

Seizmolozi iz Geološke službe SAD prvom i najverovatnijom posledicom aktiviranja (erupcije) supervulkana nazivaju – zemljotrese u Ajdahu. Šta god se dalje događalo, Jelouston u atmosferu izbacuje veliku količinu pare i dima.

Njegov najpoznatiji gejzir uveliko „stenje“ i „kašlje“, što stručnjaci uzimaju kao siguran znak da unutar njega rastu i temperatura i pritisak. A to se može završiti i moćnom eksplozijom.

Neki očevici tvrde da se na teritoriji nacionalnog parka Jelouston formira pritisak koji može „razneti“ sve što supervulkan zasad drži u stanju mirovanja.

Navodno na teritoriji parka zemlja počinje da se podiže, a vode u rekama i rečicama da kipe. Bizoni se – za svaki slučaj – mirno evakuišu iz najpoznatijeg nacionalnog parka SAD…

(Fakti)

Check Also

ZAPANJUJUĆE PROROČANSTVO MILOŠEVIĆA KOJE SE OSTVARILO- SVEDOČE BOŽIDAR DELIĆ, GORAN JEVTOVIĆ I NIKOLA ŠAINOVIĆ (VIDEO)

2 oktobra 2000. godine Slobodan Milošević je održao antologijski govor koji je malo ko tada …