Home / IZA KULISA / UZNEMIRUJUĆI INTERVJU: KRIJU DA JE PUTIN ODBIO VUČIĆA JER JE TRAŽIO OPASNE STVARI (VIDEO)

UZNEMIRUJUĆI INTERVJU: KRIJU DA JE PUTIN ODBIO VUČIĆA JER JE TRAŽIO OPASNE STVARI (VIDEO)

Gost “Slavija TV” bila je Dragana Trifković direktor Centra za geostrateške studije, član Predsedništva Dveri i politički analitičar.

Trifković je podvrgla pažljivoj analizi spoljnu politiku Srbije, pre svega kosovsko metohijsku politiku predsednika države, izvlačeći originalne zaključke suprotne onima režimskih „intelektualaca“.

Pored navedenog, u emisiji bilo je reči i o stanju u Ukrajini, Bliskom Istoku, Africi, o fenomenu „žutih prsluka“ u Francuskoj i o predstojećim izborima za evropski parlament.

Kao dobar poznavalac prilika u Rusiji i ruske politike, zašta su zaslužni njen istraživački rad i brojni jaki kontakti koje ima u ovoj zemlji, gospođa Trifković ukazuje na pravi odnos Beograda prema Moskvi, koji je potpuno drugačiji od onoga koji građanima Srbije serviraju mediji u njihovoj zemlji.

Suštinu Vučićeve kosovsko metohijske politije Dragana Trifković vidi ovako:

„Vučić je obećao da će priznati Kosovo i on je doveden na vlast da bi to uradio, sada je došao momenat naplate njegovog duga… i on se nalazi u situaciji kada ne zna šta da radi. On je pokušavao sve vreme da kupi što više vremena i da na taj način odloži ispunjavanje te obaveze.“

Dragana Trifković, ovako sagledava suštinu čitave nacionalne politike predsednika zemlje:

„Aleksandar Vučić sve vreme drži svoje biračko telo i svoje najbliže okruženje u uverenje da će on u zadnjem moment napraviti nekakav obrt manstralni i da će time nadigrati i Amerikance i Engleze i sve žive i da će on biti taj koji će Srbiju uzdići i postići da mi vodimo prosrpsku politiku i tu se govori naravno o nekom zaokretu ka Rusiji.“

Međutim, Trifković je mišljenja da je ovakva politika nemoguća:

„Ako neko dođe na vlast uz pomoć Zapada, tu ne postoji mogućnost da on promeni svoju politiku, čak i ako pokuša, kao recimo u slučaju Zorana Đinđića, znamo kako je to tragično prošlo.“

Dragana Trifković tvrdi da je Vučić čak milio Vladimira Putina da Rusija dozvoli ulazak Kosova u UN. Međutim, Vladimir Putin je poručio Vučiću da se drži rezolucije 1244, da nema podršku za podelu, razgraničenje, odnosno predaju Kosova i Metohije Albancima.

Ona smatra da se rusko-srpski odnosi odvijaju u onoj meri koju Zapad dozvoljava. Dragana Trifković poručuje:

„Grdno se vara ako smatra da će potpisati taj dokument, prekršiti ustav, predati Kosovo i da će proći nekažnjeno.“

Check Also

PUKOVNIK JEVTOVIĆ: KORONOM STAVLJAJU ČOVEČANSTVO U GLOBALNI LOGOR- POSLE NJE JE PREDVIĐEN SVETSKI RAT! EVO KADA ĆE POČETI (VIDEO)

Korona je globalni udar na čovečanstvo sa ciljem da se ljudi porobe, da se stave …