Home / IZA KULISA / VIKILIKS PONOVO ŠOKIRAO SVET: OSAMA BIN LADEN NIJE UBJIEN! AMERIČKI VOJNICI SVEDOCI SU POBIJENI SVI DO JEDNOG!

VIKILIKS PONOVO ŠOKIRAO SVET: OSAMA BIN LADEN NIJE UBJIEN! AMERIČKI VOJNICI SVEDOCI SU POBIJENI SVI DO JEDNOG!

“Osveta je jelo koje se poslužuje hladno”, kaže vekovima stara poslovica, a možda najpoznatiji slučaj osvete islamista vezan je za likvidaciju Osame bin Ladena.
amerika-vojska-specijalci-foke-ubijeni
Za njegovu eliminaciju bila je zadužena izrazito elitna jedinica američke mornarice.

Reč je o mornaričkim “fokama”, ali i njihovoj još više istreniranoj i specijalizovanoj verziji, takozvanoj “Tim 6” jedinici. Oni su 2. maja 2011. godine upali u čuvani kompleks u Abotabadu u Pakistanu gde su locirali i pogubili u tom trenutku vodećeg svetskog teroristu.

Treba se, međutim, vratiti godinu dana unatrag, kada je tada čelni čovek CIA Leon Paneta otišao kod Baraka Obame i rekao mu kako su obaveštajci “verovatno otkrili sklonište Bin Ladena”. I tako je počela zajednička operacija CIA i “Tim 6”.

Obuka je bila obavljena u specijalno dizajniranoj maketi Bin Ladenovog kompleksa, a tim je trebalo da predvodi izvesni Džejms, što je bilo izmišljeno ime, piše Slobodna Dalmacija.

Također među 24 pripadnika “Tima 6” bio je i belgijski ovčar Kairo (koji je nosio specijalan oklop za pse otporan na eksploziv, vredan više hiljada dolara), posebno istreniran da detektuje Bin Ladenov miris u slučaju da se teroristički vođa sakrije u nekom od tajnih prolaza unutar skloništa.

Tako su u nedelju 1. maja, oko 23 sata, u noći bez mesečine, iz Džalalabada prema Abotabadu poletela dva helikoptera “blekhok” . U svakom od njih bilo je 12 “foka”.

Hici u grudi i u glavu

Originalni plan predviđao je nadletanje helikoptera nad Bin Ladenovim kompleksom, brzo spuštanje 19 članova “foka”, koji bi potom u manje od dva minuta trebalo da obave napad. Ipak, specijalne snage nisu predvidele probleme s helikopterom…

Naime, kada je prvi helikopter morao prisilno da sleti u okruženje vile terorističkog vođe, dobro promišljeni plan A je propao. Brzo je stavljen u opciju “plan B “. Drugi helikopter je sleteo nedaleko od vile i Amerikanci su morali da koriste eksploziv da bi ušli u nju.

Bin Ladenovo obezbeđenje nije bilo doraslo američkim snagama. U unakrsnoj vatri ubijena su trojica muškaraca i jedna žena.

Već tokom prve razmene vatre tri Amerikanca su se našla na trećem spratu u hodniku licem u lice s Bin Ladenom.

Prema navodima svedoka, oni su ga odmah prepoznali. Bin Laden se vratio nazad u svoju sobu. Specijalci su nasilno otvorili vrata.

Tada su dve žene pokušale da zaštite Bin Ladena, ali su navodno odgurnute. U samo nekoliko sekundi jedan od američkih vojnika pucao je Bin Ladenu u grudi, a drugi mu je ispalio metak u glavu.

Četiri dana kasnije smrt svog vođe potvrdila je i sama Al Kaida iako su nakon toga usledile glasine o tome kako je Osama zapravo preživeo napad, te da je umro nekoliko godina kasnije usled problema sa bubrezima.

Bin Ladenovo telo je bačeno u more kako bi se sprečilo eventualno stvaranje kulta ličnosti na njegovom grobu.

“Nevidljivi ratnici”

Akciju šifrovanog imena “Neptunovo koplje”, “Tim 6” izvršio je u saradnji s CIA, a ubrzo nakon izvršenja Barak Obama pohvalio se svetu kako su SAD pogubile dugo traženog terorističkog vođu.

I sve bi bilo krasno da tri meseca kasnije, tačnije 6. avgusta iste godine, u jednom od najvećih gubitaka života vojnika u ratu protiv terorizma nisu smrtno stradala 22 pripadnika istog onog “Tima 6”.

U Avganistanu je jedna vešto naciljana raketa iz ručnog bacača pogodila vojni transportni helikopter CH-47D i u smrt poslala 38 ljudi, od kojih su 22 bile “foke”.

VIKILIKS napominje da su mnogi vojnici koji su ubili Bin Ladena zapravo likvidirani od strane svojih, jer su svedoci da do likvidacije pomenutog lidera Al Kaide nije ni došlo.

Talibani su ih čekali

– Ubijeni su, eliminisani, poslati u smrt. Ne znam kako bih drugačije to pojasnio. A najviše me zanima jesu li namerno ubijeni ili je nekakav kreten u Ministarstvu odbrane uprskao kao što je to uradio i naš potpredsednik – rekao je Majk Sevidž, otac jedne od žrtava.

On je ujedno i najzagriženiji “progonitelj istine” (kako sam sebe zove) od svih porodica koje je smrt njihovih sinova, očeva, braće u Avganistanu pogodila.

– Bilo kako bilo, neko mora da ide u zatvor zbog toga – smatra Sevidž.

Isto se pita i čarli Strejndž, čiji je sin takođe izgubio život u tragediji tokom akcije “Extortion 17”. Pita se da li je neko smestio elitnoj jedinici koja se našla na crnoj listi islamista.

Čak se pita da li je to napravio neko iz avganistanske Vlade željan osvete zbog smrti Bin Ladena.

– Neko je dao informacije talibanima – kazao je Strejndž, čiji je sin bio kriptolog, odnosno presretao je i dešifrovao poruke.

– Znali su, imali sigurnu dojavu. Čekali su, bili su spremni, a neko je poslao naše momke baš pred njihov nišan – kazao je Strejndž, a Dag Hamburger, koji je takođe izgubio sina, ne može da se načudi koliko je zapravo “bilo glupo da spori helikopter sleti samo 100 metara od talibanskog uporišta”.

(Informer)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …