Home / IZA KULISA / VLADARA NOVE IMPERIJE, ČUVAJU KAO BOGA: DEGUSTATORI HRANE ČUVAJU PUTINA OD TROVANJA

VLADARA NOVE IMPERIJE, ČUVAJU KAO BOGA: DEGUSTATORI HRANE ČUVAJU PUTINA OD TROVANJA

Sasvim je normalno da predsednik Rusije dobije pojačano obezbeđenje u ovom trenutku  obzirom na oštre kritike i osudu koje dobija sa Zapada, pa je upravo dodao i degustatora hrane u svoje redovno osoblje.


Koordinirani orkestar koji Rusiju i Putina napada sa svih strana zahteva takvo obezbeđenje da ni atom ne može proći.

Vest se pojavila na ovonedeljnom sastanku kluba The Club des Chefs des Chefs u Londonu, čiji članovi pripremaju obroke za svetske lidere i šefove država. Između ostalog, saznali smo da Kraljica Elizabeta neće ni da priđe morskoj hrani, da Barak Obama ne podnosi cveklu, kao i da Princ Filip više voli pivo umesto vina za ručak.

Ovaj, poprilično nezahvalan posao sada vrši jedan od Putinovih radnika iz obezbeđenja.

Posao degustatora je vekovima bio popularan, još u starom Rimu, kada se čak jednom desilo i da je car Klaudije bio otrovan nakon što mu je njegov degustator rekao da je hrana bezbedna i bio direktno optužen. Da ne pominjemo famoznu italijansku porodicu Bordžija koji su unajmljivali degustatore jer su se plašili da će se njihove metode upotrebiti protiv njih samih.

Iako je Adolf Hitler bio vegetarijanac, postojala je žena koja je poslednje dve godine njegovog života probala svaki karfiol, papriku ili asparagus, pre nego što bi obrok bio odnet Hitleru.

Rumunski diktator, Nikolaj Čaušesku, je jednom prilikom čak poveo svog degustatora u Bakingemsku palatu jer je bio vrlo nepoverljiv.

Irački vođa, Sadam Husein, je imao i više od jednog degustatora, a svom sinu nikad nije oprostio što mu je ubio omiljenog degustatora.

Kako se uopšte prijaviti za ovaj posao? Na sreću, ovaj posao danas nije ono što je nekada bio, jer degustator uopšte ni ne mora da proba hranu. On mora da bude u potpunosti uključen u pripremu hrane i da bude upućen u sve moguće načine trovanja.

Američki predsednik Džordž Buš, recimo, uopšte nije hteo ni da okusi išta što nije napravljeno u Beloj kući od strane njegovog osoblja i dostavljeno od strane njegovih konobara.

Isto pravilo će sada važiti i za večere sa predsednikom Putinom. Njegovo obezbeđenje ne samo što kontroliše ceo tok pripreme hrane već osoblje dolazi iz krugova bliskig specijalnoj službi FSB, naslednika čuvene KGB.

(Web-tribune.com)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …