Home / IZA KULISA / ZAPANJUJUĆE TVRDNJE BRANKA PAVLOVIĆA: ALBANCI I MI OSTAJEMO SAMI OČI U OČI – NIKO ZA NJIH VIŠE NEĆE RATOVATI (VIDEO)

ZAPANJUJUĆE TVRDNJE BRANKA PAVLOVIĆA: ALBANCI I MI OSTAJEMO SAMI OČI U OČI – NIKO ZA NJIH VIŠE NEĆE RATOVATI (VIDEO)

Gostujući u emisiji “Agora” na Narodnoj televiziji, advokat Branko Pavlović je rekao da Srbija mora da insistira na poštovanju Rezolucije 1244, što je i bila Putinova poruka Vučiću tokom posete Beogradu.

Pavlović je rekao da Srbija na svojoj strani po pitanju Kosova i Metohije ima dve velike sile koje su stalne članice Saveta bezbednosti UN, Kinu i Rusiju, i da je situacija bitno promenjena o odnosu na 1999. godinu. On je takođe dodao da je pitanje ko je još danas na strani Albanaca, odnosno ko bi bio spreman da ponovo ratuje za njih od svetskih sila.

Dolazimo do pozicije gde ćemo stati jedan na jedan sa Albancima sami. Niko neće hteti da ratuje za Albance – rekao je Pavlović dodajući da Srbija narednih pet godina treba vojno i ekonomski da jača, a da će tek onda biti vreme za diplomatiju.

Pavlović kaže da Srbija mora odlučno da traži primenu Rezolucije 1244 koja predviđa srpsku vojsku i policiju na granici sa Makedonijom, Albanijom i Crnom Gorom, vođenje monetarne politike i poreske politike na KiM.

– Srbija treba da zahteva kontrolu granica i povratak 200 000 raseljenih i dok se to ne ispuni da nema nastavka pregovora – kaže Pavlović.

On u emisiji govori i problemima aktuelnog političkog sistema u Srbiji, načinu na koji možemo pobediti korupciju, protestima protiv vlasti i rezervama koje ima prema njima.

Check Also

NA DNU BAJKALSKOG JEZERA, NAJTARIJEG NA SVETU- RUSI PRONAŠLI VANZEMALJSKU BAZU! (VIDEO)

Sigurno ste čuli za veliko sibirsko Bajkalsko jezero. Ono je oduvek bilo misteriozno mesto na …