Home / IZA KULISA / ZASTRAŠUJUĆE PRIZNANJE PLAĆENIKA: ŠIRILI SMO PLANSKI SIDU U AFRICI DA BISMO ISTREBILI NAROD (VIDEO)

ZASTRAŠUJUĆE PRIZNANJE PLAĆENIKA: ŠIRILI SMO PLANSKI SIDU U AFRICI DA BISMO ISTREBILI NAROD (VIDEO)

Plaćenici su se predstavljali kao lekari kako bi zarazili crne Južnoafrikance sa HIV-om te kako bi “uništili” crnu rasu i stvorili belu većinu u Južnoj Africi, prema šokantnom priznanju bivšeg plaćenika.

Južnoafrička Republika sada ima jednu od najgorih epidemija HIV-a na svetu, sa 7,1 miliona ljudi, ili nešto manje od 19% stanovništva, koji žive s tim virusom. Crno stanovništvo u Južnoj Africi je nesrazmerno zahvaćeno ovom bolešću, piše Guardian.

Tvrdnje da su beli plaćenici aktivno širili AIDS u južnoj Africi osamdesetih i devedesetih godina objavljene su u dokumentarcu “Cold Case Hammarskjold” koji je ove godine premijerno prikazan na filmskom festivalu Sundance.

Te tvrdnje je izneo Aleksander Džons, koji je godinama radio kao obaveštajni agent u Južnoafričkom institutu za pomorska istraživanja (SAIMR), pre tri decenije, kada je organizovao državne udare i druga nasilja širom Afrike.

Džons tvrdi da je vođa SAIMR-a Keith Maxwell imao “rasističku, apokaliptičnu opsednutost HIV-om / AIDS-om”, a grupa je imala nameru stvoriti belu većinu među stanovništvom u Južnoj Africi i susednim zemljama tako da izbriše crnu rasu.

Keith Maxwell se navodno predstavljao kao lekar dok je vodio klinike u siromašnim, uglavnom crnačkim četvrtima u području Johannesburga, što mu je dalo mogućnost da provede svoje ubilačke eksperimente.

“Koji je najlakši način dobiti zamorca, nego kada živite u apartheidskom sistemu?” – kaže Džons u filmu.

“Crnci nemaju prava, trebaju lečenje. Dolazi beli ‘filantrop’ i kaže: ‘Znate, otvoriću klinike i lečiću vas.’ U međuvremenu je on zapravo vuk u ovčjoj koži.”

Keith Maxwell je pisao o “kugi” za koju se nadao da će uništiti crnu populaciju, zacementirati vladavinu belaca i vratiti konzervativne verske običaje, prema dokumentima koje su prikupili filmaši.

Znak na ordinaciji “Dokotela [liječnik] Maxwell” još uvek visi ispred ureda u gradu Putfontein gde se meštani sećaju poštovanog čoveka koji je doslovno imao monopol na zdravstvo na tom području.

Nudio je čudne tretmane. uključujući stavljanje pacijenata u “cevi”, za koje je rekao da su mu dopustili da vidi unutar njihovih tela. Takođe je davao “lažne inekcije”, rekao je Ibrahim Karolia, koji je vodio trgovinu preko puta.

Svaki interes koji je Maxwell pokazao u Aidsu u javnosti bio je dobronameran. Claude Newbury, lekar koji je poznavao vođu plaćenika, potvrdio je da Maxwell nema medicinske kvalifikacije, ali je opisao provedenu humanitarnu pomoć. “Bio je protiv genocida i pokušavao je otkriti lijek za HIV” – rekao je Newbury filmašima.

Čini se da dokumenti koje su prikupili tvorci filma pokazuju da su se Maxwellovi privatni stavovi jako razlikovali od njegovih javnih stavova. Radovi sugerišu njegov jeziv užitak u dolasku epidemije AIDS-a.

Ono što je manje jasno je da li je imao stručnost ili sredstva za provođenje svojih košmarnih vizija. Džons, bivši član SAIMR-a, tvrdi da jeste.

“Bili smo uključeni u projektu u Mozambiku, šireći virus AIDS-a kroz obične bolesti” – kaže on.

(novi-svjetski-poredak.com)

Check Also

4 MRAČNE MISTERIJE KOJE KRIJE ANTARKTIK (VIDEO)

Hladan, udaljen i negostoljubiv – ovaj kontinent čija je površina velika kao SAD i pola …