Home / SPEKTAR / 28. SEPTEMBRA POPLAVE I POTRESI: U istoj noći Krvavi mesec i Supermesec! EVO ŠTA KAŽE PROROČANSTVO..

28. SEPTEMBRA POPLAVE I POTRESI: U istoj noći Krvavi mesec i Supermesec! EVO ŠTA KAŽE PROROČANSTVO..

Ove jeseni Mesec će u istom danu biti i najtamniji i najsvetliji ove godine. Rano ujutru 28. septembra, mesec će biti u tački putanje koja je najbliža zemlji, biće jako veliki i zato se naziva Supermesec.

krvavi mesec

Zbog svoje blizine jako će svetliti, a ubrzo nakon toga postupno će nestati. Potpuno pomračenje dogodiće se samo sat vremena od njegovog najsjajnijeg momenta, kada će Zemljina senka u potpunosti zakloniti Mesec.

Tokom pomračenja koje će trajati više od jednog sata stanovnici Zemlje će svedočiti i takozvanom krvavom Mesecu, odnosno fenomenu kada zaklonjeni mesec isijava crvenom ili narandžastom bojom kao rezultat odbijanja Sunčeve svetlosti od Zemljine atmosfere.

Mnogi su uvereni da Mesec i njegova veza sa Suncem donosi plimu i poplave, ali i potrese i erupcije vulkana, a oni koji veruju u „proročanstvo krvavog meseca“ tvrde da će uslediti apokalipsa.

Stručnjaci tvrde kako nema razloga za zabrinutost: plima će biti viša nego inače, ali samo do pet centimetara viša od najviših plima u poslednjih dvadeset godina.

(Indeks.hr)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …