Home / SPEKTAR / BRITANSKI MILIJARDER OTKRIO ZAPANJUJUĆI IZVEŠTAJ UN: Vlade svih zemalja treba da okončaju rat sa drogom i dekriminalizuju upotrebu i posedovanje svih vrsta opijata!

BRITANSKI MILIJARDER OTKRIO ZAPANJUJUĆI IZVEŠTAJ UN: Vlade svih zemalja treba da okončaju rat sa drogom i dekriminalizuju upotrebu i posedovanje svih vrsta opijata!

brenson
Ujedinjene nacije bi mogle da apeluju na vlade svih zemalja da okončaju rat sa drogom i dekriminalizuju upotrebu i posedovanje svih ilegalnih supstanci.

U vanrednom postu na svom sajtu “Virgin”, britanski milijarder Ričard Brenson je rekao da je pokazao izveštaj kancelarije UN za borbu protiv droge i kriminala (UNODC) koja je dramatično promenila stav organizacije o kontroli narkotika.

On je rekao da je to još nezvaničan izveštaj koji je poslat nekim od svetskih medija, ali da je njegovo objavljivanje zabranjeno. Ipak, on je odlučio da sa tim izađe u javnost zbog straha da će UN “podleći pritisku i da neće nastaviti u tom pravcu”.

– UN su spremne da proglase nedvosmisleno da je kriminalizacija štetna, nepotrebna i neracionalna – napisao je Brenson.

Dokument koji pokazuje izmenjen stav UN o kontroli narkotika je trebalo da bude predstavljen na konferenciji u Maleziji u nedelju, rekao je on, ali to je za sada odloženo.

– Čuo sam da najmanje jedna vlada vrši ogroman pritisak na UNODC – rekao je on .

– Nadajmo se da UNODC, globalna organizacija koja je deo UN-a i da radimo ono što je ispravno za sve ljude sveta, neće podleći pritisku u poslednjem trenutku i i da će nastaviti napred sa ovim važnim pokretom. Rat protiv droge je učinio previše štete za previše ljudi.

(Indipendent, Telegraf)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …