Home / SPEKTAR / LANSIRANJE TRAJE SVEGA 5 SEKUNDI: Evo čime će Rusi da dočekaju Turke ako uđu u Siriju! (VIDEO)

LANSIRANJE TRAJE SVEGA 5 SEKUNDI: Evo čime će Rusi da dočekaju Turke ako uđu u Siriju! (VIDEO)

S-400- raketni sistem 1

Odmah pošto su turski lovci oborili ruski avion Su-24 p raketni kompleksi zemlja-vazduh preneti su u Latakiju u roku od 24 sata. Oni su prvi put angažovani za borbeno dežurstvo u inostranstvu.

Kako govore vojnici, S-400 redovno presreće „sumnjive“ objekte u vazduhu. Kada shvate da ih prati ruski sistem, oni se okreću i lete nazad.

U antiterorističkoj operaciji u Siriji na molbu Damaska učestvuju ruske Vojno-kosmičke snage. Borbena poletanja izvode se svakodnevno, a Ministarstvo odbrane Rusije detaljno informiše javnost o svim pogođenim ciljevima. Bezbednost samih pilota i svih koji obavljaju službu na zemlji, odnedavno čuva raketni sistem S-400.

Apsolutna kontrola na sirijskom nebu. Raketni kompleks zemlja-vazduh S-400 tokom celog dana je na borbenom dežurstvu avio-baze Hmejmim. Kako bi se obezbedila puna borbena gotovost S-400 dovoljno je pet minuta. Za to vreme borbena jedinica raketnog kompleksa osposobljava lansirne uređaje, radare i upravljačke punktove. Danas je to najsavremeniji sistem visoke preciznosti koji nema pandana u svetu.

Lansiranje traje svega pet sekundi. Jedan ovakav uređaj obezbeđuje nebo u prečniku od najmanje 400 kilometara. Radari koji su ovde postavljeni mogu da prate do 300 potencijalnih ciljeva i da unište 36 objekata istovremeno.

S-400 brani sirijsko nebo sa zemlje, a s mora vazdušni prostor kontroliše krstarica „Moskva“, na čijoj je palubi postavljen sistem „fort“. Njega nazivaju brodskim pandanom S-300. Na ovaj način ruski avioni na nebu su zaštićeni na celoj teritoriji Sirije.

Od početka vazdušne operacije dežura i kompleks bliskog dometa „pancir-S“, čiji je osnovni zadatak zaštita S-400 i objekata avio-baze Hmejmim. Njegov domet je više od 20 kilometara, a cilj može da otkrije još prilikom poletanja u prečniku od 50 kilometara.

U zavisnosti od zadatka, ovaj sistem može da uništi cilj za sedam sekundi. Naoružanje ovog sistema čini 12 navođenih raketa i 30-milimetarski topovi. „Pancir-S“ može da otkrije više od 20 ciljeva, a uređaj može da uništi 10 objekata istovremeno.

Pogledajte video:
(sputniknews)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …