Home / SPEKTAR / MISTERIOZNI LETEĆI OBJEKAT: Da li je uoči katastrofalne poplave Skoplje nadletao NLO? (VIDEO)

MISTERIOZNI LETEĆI OBJEKAT: Da li je uoči katastrofalne poplave Skoplje nadletao NLO? (VIDEO)

makedonija-poplava-oluja-nevremeFoto: Telegraf.mk/Radovan Vujoviќ, Profimedia/Corbis

Neidentifikovani leteći objekti najčešće su se viđali iznad Ohrida i okoline, kao i iznad Isara kod Štipa i lokaliteta Jama, blizu Lazaropole

Da li je uoči katastrofalne poplave, koja je odnela 21 život, Skoplje nadletao NLO? Ovo pitanje je postavila skopska televizija Kanal 5 koja je objavila snimak nepoznate letelice.

Događaj je zabeležen sinoć oko 19,30 časova u skopskom naselju Dračevo vidi se „misteriozni“ objekat kako se direktno spušta od vrha kadra na dole, ali postoje i skeptici koji tvrde da je reč samo o ptici.

„Misterija“ i dalje ostaje „misterija“, mada su Makedoniju i ranije često “nadletali neidentifikovani leteći objekti”. Poslednji put u januaru prošle godine u Strumici, na jugu zemlje NLO je viđen iznad centra grada, a očevici, koji su ga tada snimali mobilnim telefonima, rekli su da je “nepoznati leteći objekat išao u cik – cak”. Napred se kretao izuzetno brzo, a nazad sporo, a pri tom je menjao boje, od zelenkaste do žute, da bi posle par minuta velikom brzinom nestao sa horizota.

5004Stojmir Simjanovski, jedan od najpoznatijih makedonskih ufologa, koji je i sam nekoliko puta imao “bliski susret treće vrste” tvrdi da vanzemaljci postoje, i da oni, pored Novog Meksika i Brazilije, veoma često posećuju Makedoniju, ali još uvek ne žele da se pokažu i stupe u kontakt sa ljudima.

– Pored Južne Amerike i Novog Meksika, Makedonija je zanimljiva vanzemaljcima zbog svoje stare civilizacije. Proučavanja kazuju da vanzemaljci dolaze na Zemlju zbog upozorenja da će nam se desiti kataklizma, politički prevrat ili revolucija – objasnio je tada Simjanovski.

Neidentifikovani leteći objekti najčešće su navodno viđani iznad Ohrida i okoline, iznad Isara kod Štipa i lokaliteta Jama, blizu Lazaropole, a prava invazija vanzemaljskih letelica nad Makedonijom dogodila se dvadesetih godina prošlog veka.

Žitelji Štipa su do sada imali najviše susreta sa NLO, preko 30. Leteći tanjiri ne zaobilaze ni ostale gradove Makedonije, pa ni Skoplje.

U avgustu 2013. godine, svetlo-crvena pulsirajuća lopta zbunila je stanovnike prestonice. Navodno, misteriozna svetlost se nekoliko minuta nalazila iznad Skopske Crne Gore, menjala je oblik i intenzitet svetlosti, da bi ubrzo potom munjevitom brzinom nestala. Svi oni koji su je videli, a njih nije bilo malo, bili su ubeđeni da se radi o NLO, a to su potkrepili snimcima sa mobilnim telefonima.

To nije bio prvi put da Skopljanci na nebu vide NLO. Godinu dana ranije, u julu 2012., viđeno je više takvih objekata, ukupno 12, koji su podsećali na leteće tanjire. Tada su u razmaku od 15 minuta nebom iznad Skoplja četiri puta preletele grupe od po tri letilice.

Video pogledajte ovde:


(D.J.)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …