Home / SPEKTAR / OTKRIVENO ŠTA JEDNA OD BOSANSKIH PIRAMIDA KRIJE U PODZEMNIM LAVIRINTIMA!

OTKRIVENO ŠTA JEDNA OD BOSANSKIH PIRAMIDA KRIJE U PODZEMNIM LAVIRINTIMA!

piramida u bosni
Analiza profesora Ljube Ristovskog se fokusirala na nevidljive frekvencije sunčevog spektra sa površine objekata. To su niskofrekventno infracrveno zračenje i visokofrekventno ultraljubičasto zračenje.

Beogradski fizičar prof. dr Ljuba Ristovski analizirao je snimke megakeramičkih blokova “K-1” i “K-2” u Podzemnom lavirintu Ravne. Naime, njih je tehnikom polikontrastne interferentne fotografije (PIP) snimio u septembru 2014. tehničar Sasa Nadjfeji, prenosi piramidasunca.ba.

Ovo predstavlja kontinuitet snimanja Bosanske doline piramide ovom tehnikom u proteklih šest godina (2008-2014). Analiza profesora Ristovskog se fokusira na nevidljive frekvencije sunčevog spektra sa površine objekata. To su niskofrekventno infracrveno zračenje i visokofrekventno ultraljubičasto zračenje.

Megakeramički blok “K-1” pokazuje pojačano prisustvo niskofrekventnog (crvenog) zračenja za koje je poznato da ima veliku dubinu prodiranja u ljudsko telo i pozitivno utiče na cirkulaciju krvi. To je razlog što je ovaj blok najverovatnije imao terapijski karakter.

S druge strane, megakeramički blok “K-2” sadrži visokofrekventno zračenje (tamnoplave oblasti). Deluje direktno na ćelije dermisa i njihove komponente. Visokofrekventna zračenja mogu uticati i na psihička stanja i to otvara prostor delovanja šamana u blizini ovog bloka.

(Klix.ba)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …