Home / SPEKTAR / Sveštenik Arsenije Jovanović snimio đavola koji vrišti dok ga prže jevnđeljem! (VIDEO)

Sveštenik Arsenije Jovanović snimio đavola koji vrišti dok ga prže jevnđeljem! (VIDEO)

Sveštenik SPC Arsenije Jovanović pustio je vernicima koji su se okupili u Ostrogu snimak na kom se mogu čuti vrisci žene tokom isterivanja đavola. U njemu on tvrdi da to nije njen vrisak, nego vrisak đavola koji gori zbog čitanja jevanđelja.

pravoslavlje-crkva-monasi-svestenici

Audio snimak koji je sveštenik psutio u Ostrogu šokirao je vernike, a vest o ovom događaju preneo je i britanski „Dejli Mejl“. Na snimku se osim vrisaka čuje i kako žena laje kao pas dok on kraj nje čita molitve.

– Ovako vrišti ljudski rod! Ali u isto vreme ovo je jedan predivan vrisak, jer ovo ne vrišti ona, ovo su vrisci đavola koji je u njoj, jer on gori od jevanđelja – kaže Jovanović.

Ovim snimkom Jovandić je, kako je preneo Dejli Mejl, hteo da istakne da su u srpskoj pravoslavnoj crkvi isterivanje đavola ne vrši tako često.

Sveštenika Slađana Mijaljevića ne iznenađuje to što nema dovoljno sveštenika koji mogu isterati đavola, jer je to težak posao.

– Egzorcizam može trajati i do sat vremena i moraju da ga izvode stariji sveštenici u manastririma koji su daleko od gradova, gde može biti izveden u potpunoj čistoći.

Duhovna osoba, koja izvodi egzorcizam, mora biti veoma snažna. Većina sveštenika ne želi da to preuzme na sebe, iako ljudi traže pomoć – rekao je Mijaljević.

Istakao je i da će oni nad kojima se vrši isterivanje đavola biti nasilni, da će vrištati, pa čak početi i d apričaju na stranim jezicima.

– Nakon izlaska đavola iz osobe, ona se ničega ne seća. Jedan čovek koji je bio u posedu đavola 12 godina mogao je da se seti samo pet meseci iz tog perioda nakon što je đavo isteran iz njega – rekao je Mijaljević za Dejli Mejl.

Pogledajte snimak koji je nastao tokom Jovanovićevog govora u Ostrogu:

 (Vijesti.me)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …