Home / U FOKUSU / AMERI POKAZALI NAJOPASNIJU RAKETU NA SVETU A ONDA JE STIGAO RUSKI ŠOK: Imamo bolje od toga što ste pokazali!

AMERI POKAZALI NAJOPASNIJU RAKETU NA SVETU A ONDA JE STIGAO RUSKI ŠOK: Imamo bolje od toga što ste pokazali!

Samo što su Amerikanci pokazali najopasniju raketu na svetu šaljući očiglednu poruku tamo gde treba, Rusi su uzvratili još žešće. Čini se da su Amerikanci prilično iznenađeni ovim odgovorom.
O toj američkoj raketi možete pročitati OVDE: http://webtribune.rs/nova-americka-raketa-rusi-ruske-projektile-pre-nego-sto-polete/

Ruska vojska je pre nekoliko dana sprovela uspešno probno lansiranje modernizovane ABM rakete.

Prema rečima pukovnika Andreja Prihotka, “uspešno smo sproveli još jedno probno lansiranje novog unapređenog sistema raketne odbrane, a taktičke i tehničke karakteristike koje se tiču dometa, tačnosti i uslova rada, značajno premašuju vatreno oružje koje se već koristi“.

Raketa je sposobna i za pojedinačne i grupne raketne udare, uključujući i upotrebu interkontinentalnih balističkih raketa nove generacije, koje su opremljene raznim sistemima raketne odbrane.

Novi protivraketni sistem je dizajniran da zaštiti Moskvu od napada iz vazuha i svemira. Izveštaji o testiranju ovog novog sistema su se pojavili u novembru 2017. godine. Nova raketa je potpuno automatska.

Ranije je sistem radio tako da detektuje metu, dok je operater trebao da izda komandu da se lansira, ali se sada detektovanje mete, identifikacija i lansiranje vrše automatski. Ovo za sada premašuje bilo koji poznati sistem ove vrste u svetu.

Webtribune.rs

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …