Home / U FOKUSU / AMERIČKI EKSPERT ZAPANJIO JAVNOST OTKRIĆEM: Samo zbog ovog razloga još nije počeo svetski rat, inače je sve spremno..

AMERIČKI EKSPERT ZAPANJIO JAVNOST OTKRIĆEM: Samo zbog ovog razloga još nije počeo svetski rat, inače je sve spremno..

rat

Piše: Tom ALDREN (Thom Aldrin), AgoraVox
Sjedinjene Države žele da prvo unište Rusiju, a potom – u strašnom ratu – i Kinu, da bi sačuvale vlastitu hegemoniju i dominaciju na planeti!

Nameće se zato pitanje: zbog čega Vašington taj rat nije već započeo? Stoga što želi da obezbedi da izgleda da su SAD žrtva koja je prinuđena da se brani… Međutim, Rusija je ne juče ukapirala u čemu je zamka i ne pokazuje nameru da u nju uđe.

Zato vreme protiče i ništa se neće događati sve dok ne bude smišljena neka čudovišna provokacija. Naravno, sve bi moglo i u sadašnjem stanju trajati večno da se ekonomska situacija u SAD ne pogoršava. A još Moskva i Peking žele da se odreknu dolara, što bi zajedno sa dolarom sahranilo i celu ekonomiju SAD. Status-kvo ne može zato trajati večno. Nevidljivo i nečujno odbrojavanje već je počelo.

Da, Vašington traži izgovor za napad na Rusiju. Izgovor koji bi SAD prikazao kao žrtvu agresivne Rusije i opravdao stotine miliona žrtava u tom ratu koji je, nažalost, neizbežan. Amerikanci će upotrebiti sve i najpodlije trikove ne bi li naveli Rusiju da napravi grešku. Nedavno skidanje ruske zastave sa konzulata RF u San Francisku – primer je takve provokacije protiv Moskve. Zato je i ukrajinska neonacistička hunta dobila priliku da duže od tri godine čini ratne zločine u nizu nad sopstvenim stanovništvom, a to na Zapadu nikoga ne uzbuđuje!

Reakcija Rusije na zaveru između terorističke Islamske države i Amerikanaca u Siriji pokazuje koliko je Moskva iznervirana takvom prevrtljivošću SAD. Vašington takvo svoje držanje i ne skriva preterano jer je i to deo provokacije koja ima za cilj da Rusiju navede na „grešku“. To što rata nema sada, uopšte ne znači da ga neće biti kasnije. Rat je bio izbegnut 1. septembra 2013-te zahvaljujući blistavom diplomatskom potezu Rusije koja je inicirala likvidaciju sirijskog hemijskog oružja. Tog dana smo bili na samo nekoliko sati od trećeg svetskog rata jer su se u Mediteranu već bile suočile ratne flote Rusije i NATO.

 

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …