Home / U FOKUSU / AMERIKANCI PREVARILI TURKE– TURSKA OBJAVILA: Sad je dosta, napašćemo! Počinje TOTALNI RAT!

AMERIKANCI PREVARILI TURKE– TURSKA OBJAVILA: Sad je dosta, napašćemo! Počinje TOTALNI RAT!

turska- vojska
Sjedinjene američke države isporučili su kurdskim borcima u Siriji danas preko 100 vojnih hamera i drugo naoružanj uprkos obećanju Donalda Trampa Turskoj da njegova zemlja neće više naoružati Kurde.

Nova pošiljka naoružanja stiže u trenutku velikih tenzija Ankare sa sirijskim Kurdima i čestim okršajima proturskih trupa u Siriji sa snagama tzv. Sirijskih demokratskih snaga. Samo par sati kasnije turski ministar odbrane najavio je da će u naredna dva dana Turska napasti naveći kurdski grad u Siriji.

Ovakav potez Vašingtona samo može pogroštati odnose sa Ankarom. SAD je najavila da će zadržati trupe u Siriji i nakon poraza Islamske države, a sada su od ID ulogu američkih igrača u Siriji preuzeli Kurdi.

TURCI OBJAVILI DA NEMAJU VIŠE STRPLJENJA: Sada ćemo izazvati totalni rat u Siriji

Turska bi u naredna dva dana mogla da napadne najveći kurdski grad u Siriji, Afrin, najavio je ministar odbrane Turske Nuretin Čanikli.

U zvaničnom saopštenju se navodi da je Afrin mesto gde  se obučavaju borci u turskoj zabranjene Redničke partije Kurdistana što pretstavlja pretnju po Tursku.

Ova izjava dolazi samo par sati nakon što su  Amerikanci, suprotno obećanju Donalda Trampa Erdoganu, nastavili sa isporukama oružja Kurdima.

Turska, prema dogovoru o zonama eksalacije, nastavlja da raspoređuje svoje trupe u delovima provincije Idlib. Turske snage se više od mesec dana grupišu uz granicu sa Sirijom.

Pogledajte video:

(Pravda)

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …