Home / U FOKUSU / Češki list „Svobodne noviny“: Evo zašto Putin ne ulazi u Ukrajinu i izbegava konflikt sa EU!

Češki list „Svobodne noviny“: Evo zašto Putin ne ulazi u Ukrajinu i izbegava konflikt sa EU!

Češki list Svobodne noviny objavio je članak pod naslovom  „Treći svetski rat je već počeo”.

rat- rusija- amerika- sad

„Iako većina ljudi to ne priznaje, rat je već na pragu. Ali, zašto počinje i da li ga je moguće zaustaviti?

Stvaranjem BRIKS (ekonomski savez Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južnoafričke republike), Istok je objavio rat dolaru. Na taj način, on je, pre svega, objavio ekonomski rat Americi.

Nažalost, Amerika nema šanse da pobedi u poštenoj borbi. Zato je bila prinuđena da pretvori ekonomski rat u pravi.

Ovde se krije odgovor na pitanje zašto Putin još nije zauzeo istok Ukrajine. Jednostavno, njegova pozicija je dijametralno suprotna onoj za koju ga svakodnevno optužuju naši mediji.

Nas još uvek plaše time da Rusija na čelu sa Putinom želi da se širi – i to ni manje ni više nego  putem okupacije. Ali, istina je suprotna:  Amerika želi da okupira Evropu i započne rat sa Rusijom. Putin, obrnuto, želi da sačuva mir i da vodi rat ekonomskim sredstvima, pošto je u njemu on očigledni pobednik, bez ozbiljnije štete po svoju državu.

Borba protiv dolara znači ekonomsko uništenje ne samo Amerike, već i, pre svega, cele one bulumente „vladara sveta”, koji drže dolar i upravljaju njime.

Ovo znači da su protivnici u ekonomskom rat BRIKS i Bilderberški klub.

Ako bi Amerika uspela da sukobi Evropu i Rusiju, da ih dovede do rata, dobila bi šansu da barem delimično ugrozi pozicije Rusije i njenu privredu. Samim tim grupa BRIKS bi bila ozbiljno oslabljena, a najveća pretnja za Ameriku ostala bi Kina.

Ukrajina je žarište tog konflikta i Amerika ne može da dopusti da se situacija reši pregovorima i, što je moguće, federalizacijom Ukrajine. Naprotiv, SAD traže sredstva za provokacije, a potom i razlog za vojni sukob sa Rusijom.

Verovatno se, ako borbe u Donjecku prestanu, može očekivati da će kijevska Vlada dati nalog da se ide na Krim. Neko će reći kako je to, eto, ispravno, jer je Rusija anektirala Krim. Neko će reći da je to glupost, pošto bi to za jadnu ukrajinsku armiju bilo samoubistvo. Ali, netačno je i jedno i drugo.

Radi se o tome da Putinu nije preostalo ništa drugo nego da upotrebi vojnu silu. I u tome se krije razlog mogućeg vojnog angažovanja stranih armija radi pružanja pomoći Ukrajini.

Najozbiljniji korak ka razrešenju situacije bilo bi buđenje Evrope, koja se posle nametnutih sankcija zaglibljuje u problemima.

Potrebni su, zapravo, slobodni Majdan i nova neamerička vlada Ukrajine.

Međutim, ako Evropa bude podržavala Porošenka i kompaniju, Ukrajina će doživeti apsolutni kolaps i masovne podele nezadovoljnog stanovništva, a Evropa će dočekati konflikt u koji je dozvolila da bude uvučena”.

(Fakti)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …